Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de elevi din Alba au abandonat şcoala şi nu s-au mai înscris la liceu, după ce au trecut examenele naţionale

Publicat

Dintre cei 3.320 de elevi din Alba care au terminat gimnaziul şi au trecut de evaluarea naţională, doar circa 3.000 s-au înscris mai departe la liceu. Astfel că peste 300 de elevi au abandonat continuarea studiilor, majoritatea din mediul rural.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba vor încerca să afle de ce au ales copiii să nu mai continue studiile la liceu, în acest sens fiind demarată o verificare a situaţiei acestora. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Dorin Sandea, precizează că este important de aflat care este motivul acestor alegeri pentru a preveni abandonul şcolar şi eventual a se putea interveni pentru sprijinul tinerilor. Având în vedere că majoritatea sunt din mediul rural, inspectorii vor verifica dacă a fost o decizie în comun cu părinţii sau este vorba despre probleme financiare.

Anul acesta, în Alba, 3.320 de elevi au absolvit clasa a VIII-a, iar la liceu s-au înscris aproximativ 3.000 de tineri. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Alba, o situaţie similară este întâlnită aproape în fiecare an, când un număr de până la 300 de elevi nu se mai regăsesc în clasele de liceu, fiind posibil ca aceştia să abandoneze continuarea studiilor.

Foto: arhivă

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax