Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de locuri libere la liceele din judeţul Alba, după prima repartizare. Cea de-a doua etapă de admitere a început miercuri

Publicat

elevi

Pentru cea de-a doua etapă de admitere în clasa a IX-a, elevii din judeţul Alba mai au la dispoziţie 325 de locuri. În perioada 17 iulie-1 august, se va desfăşura înscrierea şi repartizarea computerizată a candidaţilor care nu au prins niciun loc şi cei care până la această dată nu au optat pentru niciun liceu. La cel mai prestigios liceu din Alba Iulia, „bătaia” pe locuri în a doua sesiune este aprigă: Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” mai are doar două locuri libere, la Filologie. În schimb, elevii care nu au obţinut medii mari la Evaluarea Nețională şi care din prima etapă nu au prins un loc la liceu mai au o şansă la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, specializarea Mecanică, unde mai sunt 40 de locuri neocupate.

Oferta la „Alexandru Domşa” pentru a doua etapă de admitere în clasa a IX-a este variată: 21 de locuri la Electronică Automatizări, 25 de locuri la Fabricarea produselor din lemn, 24 de locuri la Electric şi 40 de locuri la Mecanică. Colegiul Tehnic „Apulum” mai pune la bătaie în cea de-a doua sesiune doar 6 locuri la Industrie textilă şi pielărie şi 9 locuri la Materiale de Construcţii. La Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” mai sunt libere 21 de locuri la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, 24 la Mecanică şi 25 la Electric.

La Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir au rămas neocupate 15 locuri la Electromecanică şi 16 la Mecanică. Un singur loc liber la Mecanică şi 13 locuri la Industrie textilă şi pielărie mai sunt la Colegiul Tehnic Aiud. Candidaţii mai pot prinde locuri libere la Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna, unde la specializările Ştiinţe ale naturii sunt neocupate 15 locuri şi 7 la Protecţia mediului. La Baia de Arieş, Liceul „Dr. Lazăr Chirilă”, specializarea Mecanică au mai rămas libere 23 de locuri şi la Matematică-Informatică, 9. Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj mai are libere pentru cea de-a doua etapă de repartizare 12 locuri la Agricultură, iar la Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, 17 locuri sunt au rămas neocupate la Mecanică.

În perioada 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25-26 iulie. În 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 – 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Pentru anul şcolar 2013-2014, au fost disponibile în judeţul Alba 123 de clase de liceu, cu câte 28 de locuri, ceea ce înseamnă că 3.444 de elevi ar trebui să ocupe băncile liceelor din judeţ.

VEZI OFERTA LICEELOR DIN ALBA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax