Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 300 de pietoni din Alba amendaţi pentru traversarea străzilor neregulamentar. Şase accidente grave produse din cauza indisciplinei acestora

Publicat

accident closca, trecere de pietoni

În primele patru luni ale anului 2015, în judeţul Alba s-au produs şase accidente grave, din cauza indisciplinei pietonilor în traficul rutier. Prin urmare, poliţiştii au organizat o acţiune în care au vizat pietonii, încercând să prevină producerea unor astfel de evenimente nedorite.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi 330 de pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare. Faţă de 24 de conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar complementar a fost dispusă măsura suspendării permiselor de conducere.

Indisciplina pietonilor rămâne, în judeţul Alba, una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere grave – locul doi, transmite IPJ Alba. Astfel, în primele patru luni ale anului 2015, în judeţ au fost înregistrate şase astfel de accidente, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte 5 persoane au suferit leziuni corporale grave.

În săptămâna 11-17 mai, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune pentru combaterea indisciplinei pietonale precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Poliţiştii rutieri au fost sprijiniţi de poliţişti din structurile de ordine publică, iar în cele şapte zile de acţiune au fost depistaţi şi sancţionaţi 330 de pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare.

Totodată, faţă de 24 de conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar complementar a fost dispusă măsura suspendării permiselor de conducere. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 13.260 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia asupra riscului la care se expun persoanele care se angajează în traversarea neregulamentară a străzii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax