Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de șoferi amendați în Alba, în două zile, majoritatea pentru viteză. Poliția a folosit 14 aparate radar

Publicat

radar

Peste 350 de şoferi au fost sancţionaţi, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză, pentru a preveni implicarea în accidente rutiere.

În perioada 5-6 octombrie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive, transmite IPJ Alba.

Au fost folosite 14 aparate radar, între care două funcţionează pe baza undelor laser (pistol radar), care au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate 530 de autovehicule și au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 378 de conducători auto, din care 225 au depăşit limita legală de viteză.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 100.645 lei.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de doi conducători auto, care au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteză ce depășea cu peste 50 de kilometri/oră limita maximă admisă.

În cadrul acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni, toate la regimul rutier.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax