Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 3000 de articole pirotehnice, confiscate de Poliţia Alba. Dosare penale la Alba Iulia şi Blaj

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile prevăzute în cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice şi juridice. Poliţiştii au confiscat peste peste 3.200 de articole pirotehnice şi au constatat 7 infracţiuni.

În perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 16 acţiuni şi controale la societăţi comerciale şi în pieţe, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice.

În această perioadă, au fost constatate 7 infracţiuni şi au depistat 7 persoane fizice şi juridice neautorizate, efectuau operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens.

Totodată, au fost confiscate 3.227 de articole pirotehnice, în valoare de 500 de lei şi a fost aplicată o sancţiuni contravenţională, în valoare de 6.000 de lei.

În urma unui control efectuat în talciocul din Alba Iulia a fost identificat un bărbat ce oferea spre vânzare articole pirotehnice din categorie F1, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar poliţiştii au ridicat de la acesta, în vederea confiscării, 1.560 articole pirotehnice.

Miercuri, 6 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Blaj.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că societatea oferea spre vânzare, fără a deţine autorizaţie, articole pirotehnice din categoria F1. Şi în acest caz a fost întocmit dosar  penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.560 articole pirotehnice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Controalele poliţiştilor vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andrei Instalatorul

    luni, 11.12.2017 at 14:36

    doar inceputul, la supermarketuri in parcari se vine la copii petarde cu 10-15 lei cutie si o cumpara cu 0.50-1 leu de la bucuresti…plus se vine si parfumuri contrafacue sau furate si alte bunuri…si in parcare la dedeman se vine la negru ! politia doarme ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax