Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 3000 de muncitori străini au ajuns în Alba, în doar zece luni: Mare parte din Nepal și Sri Lanka. Câți au fost trimiși acasă

Publicat

Polițiștii biroului de Imigrări Alba au transmis că în doar zece luni, pe teritoriul județului, au fost emise 1.735 de permise de ședere și 3.473 de avize de angajare.

Mai exact este vorba despre mii de muncitori străini,  cei mai mulți provin din Nepal – 634, Sri Lanka – 345 și India – 201, dar și despre persoane din țara vecină, Moldova – 252, mare parte dintre ei studenți. 

De asemenea au mai fost emise permise de ședere: 714 cetățeni ai Uniunii Europene, majoritatea din Italia şi Germania.

De asemenea, Au fost depistați în situații ilegale 25 de cetățeni străini și au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 81.200 de lei. Mai mult de atât, 6 persoane au primit interdicție de a mai intra în Europa pentru o anumită perioadă de timp.

Datele au fost transmise de reprezentații instituției, într-un comunicat de presă.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate și desfășurate 209 activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 20 de străini. Dintre aceștia, cei mai mulți provin din Bangladesh – 6, Sri Lanka – 6, Moldova – 5, iar diferența sunt din alte state.

Au fost emise 31 de decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15/30 de zile de pe teritoriul României, dintre care, pentru ședere ilegală – 14, ca urmare a revocării vizei – 13, refuzarea prelungirii dreptului de ședere – 3 și revocare drept de ședere – o decizie.

Ca urmare a emiterii deciziilor de returnare, la ieşirea din ţară, față de 6 străini a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru perioade cuprinse între 6 luni și 2 ani.

În perioada analizată, 4 străini au fost introduși în centrele de custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Totodată, au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, au mai transmis reprezentații biroului de Imigrări Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax