Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 31.000 de români, sancționați pentru apeluri false la 112, în 2019. Deputatul PNL Florin Roman propune dublarea amenzilor

Publicat

Peste 31.000 de români au fost amendați, de la începutul acestui an, pentru apeluri false la 112. Potrivit deputatului Florin Roman, valoarea sancțiunilor depășește 6,2 milioane de lei.

„De la începutul anului 2019, au fost aplicate peste 31.200 de sancțiuni contravenționale ca urmare a apelurilor false/abuzive prin 112, aplicându-se amenzi contravenționale în valoare de peste 6,2 milioane de lei.

Este răspunsul oficial al noului ministru de Interne, Marcel Vela, la o interpelare pe care i-am adresat-o.

Regretabil este faptul că un număr atât de mare de persoane nu conștientizează că un apel fals la 112 poate împiedica polițistul să intervină la o crimă, sau medicul la un caz de salvare a unei vieți. Pentru tineri teribiliști, apelarea falsă la 112 a devenit o “joacă”, iar fenomenul capătă proporții îngrijorătoare.

În calitate de deputat liberal am depus un amendament, prin care propun dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la 112”, a transmis deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Vezi aici răspunsul primit de la noul ministru de Interne, Ion Marcel Vela.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax