Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 3,5 km de drumuri din comuna Livezile urmează să fie modernizate și asfaltate. Decizie, luată de APM Alba

Publicat

Peste 3,5 km de drumuri din comuna Livezile, aflate în intravilanul localității Izvoarele și extravilanul localității Livezile, urmează să fie modernizate și asfaltate. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat luarea deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Modernizare drumuri și străzi în comuna Livezile, județul Alba”.

Proiectul urmărește modernizarea a trei sectoare de drumuri, două dintre ele aflate în intravilanul localității Izvoarele și un altul în extravilanul localității Livezile.

Lungimea totală a drumurilor analizate este de 3.530 m având o îmbrăcăminte nepermanentă de tipul pietruirilor sau fără zestre rutieră conform Studiului geotehnic, ce necesită lucrări de modernizare a părții carosabile, decolmatarea dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, realizarea unor dispozitive de colectare și evacuare a apelor pluviale noi, realizarea unor podețe transversale pentru evacuarea apelor colectate către emisarii siguri din zona precum și realizarea unor lucrări conexe.

Lista drumurilor ce urmează să fie modernizate:

  • Drumul Cimitirului Tr. 1 începe și se sfârșește în drumul comunal DC 80, în intravilanul localității Izvoarele (672 m)
  • Drumul Cimitirului Tr. 2 începe din Drumul Cimitirului Tr. 1 și asigură accesul la cimitirul din localitate (421 m)
  • Drumul vicinal Livezile – Lopadea Veche pornește de la limita intravilanului localității Livezile, dintr-o stradă asfaltată și se continuă până la limita comunei. Întreg traseul drumului vicinal se află situat în extravilanul localității Livezile, asigurând accesul spre localitatea Lopadea Veche (2.437 m)

Traseul în plan al drumurilor urmăreşte în general traseul existent, dar în condiţiile prevăzute de reglementările tehnice în vigoare cu privire la amenajarea în plan a curbelor, acolo unde situaţia existentă a permis, s-au introdus curbe de racordare progresivă, precum și supralărgiri în curbe, iar în zonele înguste, în special în localităţi, unde situaţia existentă nu a permis aceasta, s-a micşorat viteza în curbe, astfel încât să fie respectate prevederile în vigoare. Se va asigura vizibilitatea pentru evitarea accidentelor.

Se vor realiza trotuare pe ambele părți ale drumului în intravilanul localității Izvoarele, unde amplasamentul o permite.

Pe drumurile propuse spre modernizare, pentru asigurarea continuității șanțurilor și rigolelor proiectate, se vor realiza accese la proprietate cu o lățime conform părților desenate (aprox. 4 – 6 m) prevăzute cu tuburi corugate din polipropilenă Dn 200-300-800 mm.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate