Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 350 de pacienți internați pe secțiile COVID din Alba. Numărul de paturi disponibile nu mai este suficient

Publicat

Mare parte a pacienților internați în spitalele din Alba, infectați cu COVID au fost depistați ca purtători ai tulpinii Delta, o formă mult mai agresivă a virusului care duce la o stare de rău a pacienților, într-un timp foarte scurt. 

Situația este una îngrijorătoare la nivelul județului, numărul de paturi alocate pacienților COVID din unitățile medicale este prea mic pentru numărul mare de pacienți ce au nevoie de îngrijiri medicale. 

Pe secțiile COVID sunt internați 358 de adulți și cinci copii. Din cei 358 de adulți, 37 se află pe secțiile ATI, din care 13 sunt în stare gravă, intubați.

Momentan, la data de 22 octombrie, 112 pacienți nu au nevoie de oxigen, 116 sunt conectați la un flux de oxigen scăzut, 130 au nevoie de un flux de oxigen ridicat.

40 de pacienți sunt conectați la ventilație non invazivă, iar 13 la ventilație invazivă.

”DSP Alba a solicitat unitatilor sanitare din judet, pe fondul cresterii numarului de cazuri COVID  19, suplimentarea numarului de paturi destinate tratarii pacientilor forme medii de boala, precum si suplimentarea numarului de paturi ATI in cele 3 unitati sanitare de nivel I din judet (Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, Spitalul Municipal Aiud si Spitalul Municipal Blaj).

Prima unitate sanitara care a raspuns solicitarii a fost Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, care va suplimenta astazi cu inca 5 paturi ATI.

Spre deosebire de tulpinile anterioare, pacientii depistati pozitiv cu tulpina Delta, tulpina dominanta in prezent,  prezinta forme medii spre severe, cu o inrautatire generala a starii de sanatate intr-un timp foarte scurt. Unitatile sanitare trebuie sa fie pregatite sa acorde deopotriva asistenta medicala Covid cat si non Covid”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax