Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Peste 3.600 de persoane au fost încadrate pe piața muncii, în judeţul Alba. Vedeţi rezultatele campaniei derulate de AJOFM

Publicat

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a reuşit, până în acest moment, integrarea pe piața muncii a unui număr de 3.640 de persoane. Totul s-a datorat unui proiect intitulat „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor și angajatorilor”.

Dintre acestea, 1.800 de persoane au provenit din mediu urban și 1.840 din mediul rural. De asemenea, cele mai multe persoane încadrate pe piața muncii au vârsta de peste 45 de ani, mai exact 1.476 de persoane. Și 379 de tineri, sub 25 de ani şi-au găsit un loc de muncă.

Potrivit AJOFM, 648 de persoane încadrate în muncă au vârsta între 25-35 de ani și 1.137 au vârste cuprinse între 35-45 de ani.

Toate cele 3.640 de persoane au putut fi integrate din nou, ca urmare a acordării serviciilor de  mediere a locurilor de muncă vacante. Datele prezentate arată că 1.631 de persoane au fost angajate pe perioadă nedeterminată și 2009 pe o perioadă determinată.

Acordarea serviciilor de informare și consiliere profesională a fost de un real folos celor care au apelat la AJOFM Alba. În urma acestor pregătiri, 185 de persoane s-au angajat datorită faptului că au urmat un curs de formare profesională, 257 de persoane prin acordarea de alocaţii pentru șomerii care se încadrează înainte de încetarea perioadei de şomaj. De remarcat este faptul că peste 730 de persoane peste 45 de ani sau întreținători de familie au reuşit să găsească un loc de  muncă.

Mulți au ales chiar să-și schimbe domiciliul pentru a avea un serviciu, astfel 81 de persoane s-au încadrat în muncă în altă localitate. O parte au ales să facă naveta între casă și locul de muncă.Vorbim de 24 de persoane care parcurg peste 50 de kilometri pentru a ajunge la serviciu. De asemenea, prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă, în primul semestru al anului 2011, s-au încadrat absolvenți din instituțiile de învățământ, prin subvenționarea locului de muncă în care 12 absolvenți de liceu sau de arte și meserii, 62 absolvenți de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal și 53 absolvenți de învățământ superior.

Proiectul, finanțat prin Fondul Social European, prin POSDRU 2007 – 2013, este derulat de  Agenția Naţională  pentru Ocuparea Forței de Muncă și are ca obiectiv general creșterea gradului de vizibilitate a serviciilor SPO (Serviciul Public de Ocupare) în rândul tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă și în rândul angajatorilor, fiind implementat în parteneriat cu trei companii naționale și având o durată de 24 de luni și un buget total de 10.016.900 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dionis

    vineri, 29.07.2011 at 18:09

    Pt. distinsa Simona Bucur:
    1. A.J.O.F.M. Alba a reusit, pana in acest moment … Dar de cand, stimata Simona Bucur?
    2. Acest personaj pe care i-l dati in poza isi da mereu importanta in mass-media din Alba, fara ca cineva sa verifice temeinicia cifrelor date de catre acesta. Sunt convins ca si dupa el situatia ocuparii locurilor de munca este influentata de … starea vremii, cum a afirmat de la Bucuresti „distinsul” sau sef, care va ramane in istorie, dl. Bian. Mai trebuie spus ca insusi presedintele C.J. Alba, dl. Dumitrel, si-a exprimat mai demult opinia, total nefavorabila, vis-a-vis de „performantele” acestui personaj, cerand chiar schimbarea lui. dar partidul, in generozitatea lui, l-a vrut in continuare, cum, de fapt, l-a vrut si pe dl. Bian. Mare rusine pentru jud. Alba!!! No comment!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax