Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 4.000 de materiale pirotehnice au fost confiscate de polițiștii din Alba, în mai puțin de două luni

Publicat

Începând cu luna noiembrie, Inspectoratul de Poliție al Județului Alba a iniţiat acțiuni ce au avut drept scop combaterea și prevenirea comercializării sau folosirii produselor pirotehnice. Până în prezent au fost constatate peste 20 de infracțiuni privind comercializarea fără autorizație a materialelor pirotehnice și au fost confiscate peste 4.000 de astfel de articole.

Odată cu sosirea sosirea sărbătorilor de iarnă, polițiștii din Alba au început o campanie privind prevenirea comercializării și folosirii ilegale a produselor pirotehnice. Din luna noiembrie și până în prezent au fost identificate 23 de infracțiuni și au fost confiscate 4.208 de articole pirotehnice.

Anul acesta, nu au fost depistate cazuri de vătămare corporale cauzate de petarde sau alte astfel de articole.

Potrivit Șefului Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, comisarul şef Gigel Hunțanu, pentru a putea comercializa, deține, transporta sau folosi articolele pirotehnice, este nevoie de autorizație de la IPJ și de la ITM. Cu toate acestea, doar anumite articole sunt permise, petardele și alte materiale periculoase sunt interzise. Deținerea, comercializarea lor fără a avea autorizație sau copiilor sub 16 ani este considerată infracțiune și se pedepsește conform legii cu închisoare de la 3 luni până la un an.

Acțiunea desfășurată de IPJ Alba pentru prevenirea folosirii și comercializării materialelor pirotehnice va continua până la sfârșitul acestui an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax