Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 4.500 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și aproape 600 de pneumonii, înregistrate în județul Alba în doar două săptămâni


Publicat

medic pneumoniePeste 2.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 289 de cazuri de pneumonii s-au înregistrat în săptămâna 28 martie – 3 aprilie, la nivelul județului Alba. Săptămâna precedentă au fost evidenţiate 2.605 de cazuri de astfel de infecţii respiratorii, dintre care 52 s-au soldat cu internări.

Potrivit DSP Alba, dintre cele 2.037 de cazuri de IACRS înregistrate, 54 de persoane au necesitat internare, iar dintre cele 289 de cazuri de pneumonii, 63 de pacienți au necesitat internare.

Cele mai multe cazuri de IACRS s-au înregistrat în Alba Iulia (826), Sebeș (386) și Ocna Mureș (217). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani (372), respectiv 10 – 14 ani (341).

Din cele 289 de cazuri de pneumonii, cele mai multe au fost înregistrate în Alba Iulia (103), Sebeș (75) și Blaj (55). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între 5-9 ani (38), respectiv 15-19 ani (29 de cazuri).

În ultima săptămână s-au înregistrat și două cazuri de gripă la grupe de vârste cuprinse între 15-19 ani, respectiv 55-64 de ani.

În săptămâna 21-27 martie, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 2.605 de cazuri de IACRS dintre care 52 s-au soldat cu internări. În aceeași perioadă s-au înregistrat 308 cazuri de pneumonii, dintre care 82 de cazuri s-au soldat cu internări.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Nelu Tătaru: Discutăm dacă este necesară prelungirea stării de alertă după 15 iulie. Încă putem controla situația

Publicat

Ministrul Sănătății a anunțat vineri dimineață, într-o conferință de presă, că starea de alertă va fi prelungită, dacă situația o va impune.

Nelu Tătaru a fost întrebat când vor fi redeschise restaurantele, ministrul afirmând însă că „suntem la trei săptămâni de creștere constantă”.

El a precizat în acest sens că la 1 iulie trebuia să aibă loc noi măsuri de relaxare, care însă nu au mai fost implementate, din cauza creșterii numărului de cazuri.

„Nu avem pericolul stării de urgență, gestionăm numărul de cazuri”, a subliniat el.

Tătaru a mai declarat că pacienții infectați cu coronavirus care vor să iasă pe propria răspundere din spital vor răspunde în fața legii, în temeiul articolului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dacă se va dovedi, în urma unei anchete epidemiologice, că sunt responsabili de infectarea altor persoane.

Despre situația în care se află secțiile ATI, unele dintre ele ocupate la capacitate maximă, ministrul Sănătății a declarat că sunt cazuri particulare care pot fi ținute încă sub control.

De asemenea, Nelu Tătaru a spus că în urmă cu trei săptămâni rata de transmitere a coronavirusului era în jur de 0,6-0,7, iar acum ajunge la 1,4.

Ministrul Sănătății a amintit în acest sens oamenilor să respecte recomandările autorităților, pentru ca numărul de cazuri noi să înceapă să scadă din nou: „Avem un corp medical care deține în acest moment controlul, dar interpretarea acestor decizii pot duce la efecte nedorite”.

„Măsurile de izolare sunt cele care au dat rezultatele pe care le-am avut”, a subliniat el.

Cu privire la deciziile CCR și motivarea apărută ieri cu privire la carantină și izolare, ministrul a precizat că Guvernul lucrează la un proiect de lege și a făcut un apel la Parlament și opinia publică să se implice pentru gestionarea situației, repetând că „în acest moment o controlăm”.

Sursa: Digi14.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Concluzia controlului întreprins de Curtea de Conturi la DSP Alba. Cum a acționat instituția pe perioada stării de urgență

Publicat

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a desfășurat pe perioada stării de urgență impusă de pandemia de COVID 19 ”o activitate bună, spre foarte bună”. Aceasta este concluzia controlului întreprins recent de Camera de Conturi Alba, control ce a vizat aspecte precum achizițiile, resursele umane, activitatea financiar-contabilă, gestionarea izolărilor/carantinărilor.

”Ținta de control pe care Camera de Conturi Alba și-a propus să o atingă, prin desfășurarea acestei acțiuni a fost: angajarea și utilizarea eficientă a fondurilor alocate prin transfer de la bugetul statului a fondurilor proprii ale entității și a bunurilor primite din donații și sponsorizări de către Direcția de Sănătate Publică Alba în perioada stării de urgență în vederea prevenirii și combaterii virusului Sars-Cov2 în condiții de legalitate și regularitate”, se arată în nota de constatare întocmită de inspectorii Camerei de Conturi Alba.

La finalul acțiunii, aceștia au notat concluziile: ”activitatea desfășurată de această instituție poate fi considerată bună spre foarte bună”.

De asemenea, în nota de constatare au fost consemnate economiile la bugetul de stat realizate prin metoda pooling: ”prin implementarea metodei pooling s-au realizat economii de circa 800.000 de lei, echivalentul a circa 4.000 de teste”.

La finalizarea verificărilor, echipa de control a Curții de Conturi Alba nu a avut propuneri de formulat.

”Concluziile controlului Curții de Conturi demonstrează că am cheltuit eficient banii publici puși la dispoziția instituției noastre pe perioada stării de urgență. Nu ne miră această concluzie însă ne bucură, având în vedere că a fost o perioadă foarte grea în care deciziile s-au impus a fi luate pe loc, fără amânare și fără ezitare. Este în întregime meritul întregii echipe a DSP Alba, căreia îi mulțumesc”, a spus Alexandru Sinea, directorul executiv al DSP Alba.

Sursă: DSP Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ROMANIA24-Stiri nationale

EUROSTAT: România are cea mai mare rată a mortalității rutiere, la nivelul UE. Irlandezii, cei mai civilizați șoferi

Publicat

România are cea mai mare rată a mortalității rutiere: 96 de victime per milion. ESte vorba despre o statistică realizată la nivelul anului 2018, anul pentru care au fost centralizate datele. 

Irlanda a avut în 2018 cea mai mică rată a persoanelor ucise în accidente rutiere din UE, conform unui raport Eurostat. Cifrele biroului de statistică al UE arată că 29 de oameni per milion au murit ca urmare a accidentelor rutiere. Media pe UE este 52.

Irlanda e urmată de Danemarca (30), Suedia (32) și Olanda (35).

În total, în 2018, 23.339 de oameni au murit în UE în accidente rutiere.

Șoferii și pasagerii reprezintă 45% dintre victime, pietonii 21%, motocicliștii 15% și bicicliștii 8%. Alte vehicule, cum ar fi autobuze, autocare și vehicule mari și mici de transport de mărfuri au reprezentat 12%.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia Music and Film Festival 2020, vineri: Concert Ada Milea, ”Rocketman” – viața lui Elton John. PROGRAM COMPLET

Publicat

Astăzi începe în Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, cea de a VIII-a ediție Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF).

Mai exact, trei zile dedicate filmului, muzicii și întâlnirilor dintre artiști și public, unde organizatorii își propun să reanime viața culturală a orașului.

Vineri, printre titlurile principale ale evenimentului se numără: concert cu Ada Milea și trei filme de top, unde regăsim și o dramă muzicală bazată pe viața legendarului Elton John.

Program – Vineri, 3 iulie

Piața Cetății – DESCHIDERE OFICIALĂ

21:00- Concert în 4 cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristi Rigman
21:45- FILM: Călătoria fantastică a Maronei, 2019, România, Regia: Anca Damian/92 min

Piața Vestică

21:45- FILM: Durere și glorie/Dolor y Gloria, 2019, Spania, Regia: Pedro Almodóvar/108 min

Esplanada Obeliscului

21:45- FILM: Ținutul/ The County, 2019, Islanda, Regia: Grímur Hákonarson/92 min

Grădina Cetății

18:00- Treasure hunt
18:00- ABOVE AND BEYOND by Andra Purdea, expoziție interactivă cu lucrări create în realitatea augmentată
21:45- FILM: Rocketman, 2019, SUA Regia: Dexter Fletcher/121 min

Pentru ca bucuria regăsirii filmelor și muzicii live de calitate să poată fi trăită în deplină siguranță, organizatorii au elaborat un set de reguli, adaptate actualului context și elaborate împreună cu autoritățile. Accesul în spațiile dedicate evenimentelor va fi permis cu 2 ore înainte de ora stabilită în program.

Toți spectatorii sunt rugați să ajungă din timp pentru a putea trece prin triajul observațional necesar accesului. Spectatorii sunt rugați să păstreze distanța socială inclusiv pe perioada proiecțiilor și să consume doar băuturi și alimente sigilate. Purtarea măștii este obligatorie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate