Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 4.700 de persoane din Alba şi-au găsit un loc de muncă prin Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă

Publicat

În primele nouă luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Alba au fost încadrate în muncă 4.726 persoane, dintre care 2.052 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.655 au peste 45 de ani, 1.539 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 1142 au între 25 și 35 de ani, iar 390 sunt tineri sub 25 de ani (106 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2493 provin din mediul urban, iar 2233 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1535), urmate de cele cu studii profesionale (1395). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 1314, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 482.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Alba, 3565 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele nouă luni ale anului 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 12.513 persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate