Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 40.000 de persoane folosesc Spațiul Privat Virtual al ANAF. Sute de mii de documente solicitate și descărcate online

Publicat

spatiul virtual privat Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis la începutul acestei săptămâni că numărul persoanelor care s-au înregistrat în Spațiul Privat Virtual (SPV) a depășit 40.500. Potrivit bilanțului ANAF realizat în luna martie, sunt peste 215.000 de documente solicitate și descărcate din Spațiul Privat Virtual, altele decât adeverințe de venit și certificate de atestare fiscală.

Serviciul online al ANAF îi ajută pe contribuabili să afle mai ușor și mai rapid ce obligații fiscale au de plată și conturile de trezorerie unde le pot achita. Plățile se pot face prin virament bancar sau prin ordin de plată, dar și prin serviciile de plăți online ale băncilor comerciale. O alternativă este și tipărirea notelor de plată către trezorerie.

Odată înregistrați în Spațiul Privat Virtual, contribuabilii vor primi confirmarea plății, indiferent de modalitatea în care aceasta a fost făcută – prin ordin de plată, în numerar la ghișeul Trezoreriei, prin mandat poștal la oficiile Poștei Române sau prin virament în contul tranzitoriu al Ministerului Finanțelor Publice.

Din Spațiul Privat Virtual se pot descărca deciziile de impunere din 2013 încoace și se pot verifica modul în care au declarat angajatorii contribuțiile de asigurări sociale. Cu ajutorul unui calculator conectat la Internet, se pot depune gratuit formularele 200, 220 și 230. Tot online se pot solicita și elibera de către Ministerul Finanțelor Publice – ANAF adeverințe de venit electronice și certificate de atestare fiscală. În SPV se găsește un istoric al fluxului de documente transmise și eliberate de ANAF.

„Serviciul este disponibil în toată țara și se află într-o continuă dezvoltare și diversificare”, au transmis reprezentanții ANAF.

Citește și AJFP Alba: Cum pot utiliza „Spatiul Privat Virtual” persoanele fizice și cele care desfăşoară activităţi în mod independent

sursa: anaf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax