Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Peste 40 de gospodării izolate din comuna Horea vor beneficia de sisteme fotovoltaice, finanțate de stat

Publicat

43 de locuințe izolate din comuna Horea vor beneficia de sisteme fotovoltaice „off-grid” pentru producerea energiei electrice, printr-un proiect de peste 900.000 de lei. 

Primăria Horea a lansat joi, 3 decembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru instalare sisteme fotovoltaice la gospodării izolate, în zona satului Horea.

Valoarea totală estimată este de 903.361 de lei, fără TVA. 

Obiectul contractului cuprinde lucrările de instalații electrice aferente instalării unui număr de 43 de sisteme fotovoltaic de tip “off-grid” de producere a energiei electrice, cât și executia lucrarilor de instalatii interioare si exterioare. Proiectul propus are ca scop asigurarea cu energie electrică a caselor izolate unde nu există rețea de distribuție electrică și poate asigura procesul de dezvoltare a localității și unui trai a populației în condiții moderne.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice prin AFM.

În conformitate cu ghidul de finanțare a Programului, obiectivul contractului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducere emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuințele situate la cel puțin 2 kilometri față de rețeaua națională de distribuție a energiei electrice și prin reducerea utilizării combustibililor convenționali.

Principalele activități ce urmează a fi prestate se referă la instalarea unor sisteme fotovoltaice de cel puțin 1 kWp având ca părți principalele componente:

– panouri fotovoltaice (4 x minim 250 Wp

– încărcător 12 – 24 – 32 – 48

– invertor – minim 1000 W

– baterii solare – minim 4 x 200 Ah, 12 V

– conexiuni – curent continuu și curent alternativ

– structură metalică capabilă să susțină tot sistemul și adaptată zonei de instalat

– modul înregistrare – stocare date și comunicație

– tablou electric curent continuu-alternativ – pentru alimentarea locuinței și a consumatorilor

Montarea și punerea în funcțiune a sistemului fotovoltaic, a instalației electrice exterioare și interioare va trebui să reprezinte maxim 15% din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax