Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 40% dintre turiştii din UE sunt vizitatori internaţionali. Top destinații europene pentru turiștii străini

Publicat

hotel

Uniunea Europeană a reprezentat în anul 2023, 45,8% din destinația pentru toate sosirile internaţionale de turişti din lume, arată datele Eurostat.

Principalele 10 ţări de destinaţie pe plan mondial includ şase state membre UE:

  • Franţa
  • Spania
  • Italia
  • Germania
  • Grecia
  • Austria

Datele Eurostat arată că turiştii străini din UE şi din afara blocului comunitar ar reprezenta 43% din toate nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE, în 2022.

România, ultimul loc în cazul turiștilor străini

În 11 din cele 27 state membre UE, fluxul dominant sunt turiştii străini.

În trei ţări membre UE, turiştii străini (din UE şi din afara blocului comunitar) sunt responsabili pentru mai mult de 90% din nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE:

  • Malta (92%)
  • Croaţia şi Cipru (ambele cu 91%)

Urmează Luxemburg şi Grecia, cu 86% şi, respectiv 84%, apoi Austria, Slovenia, Portugalia şi Spania, care au între 60% şi 70%.

Pe ultimul loc este România, cu 14%.

În ce țări s-a înregistrat cel mai mare număr de nopți petrecute în unităţile de cazare turistică din UE

În termeni absoluţi, cel mai mare număr de nopţi petrecute în unităţile de cazare turistică din UE de turiştii străini din UE şi din afara blocului comunitar s-a înregistrat în Spania (270 milioane nopţi) şi Italia (201 milioane nopţi), împreună fiind responsabile pentru 40% din toate nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE.

În timp ce atractivitatea puternică a turiştilor străini majorează creşterea economiei unei ţări şi contribuie la o mai bună înţelegere a oamenilor şi a culturii unei ţări, o dependenţă ridicată de turismul extern poate face destinaţia mai vulnerabilă în cazul unui şoc extern, cum ar fi dezastrele naturale, sau pandemiile care afectează mobilitatea pe plan internaţional.

Călătorii din UE (care călătoresc în propria lor ţară de reşedinţă) au fost responsabili pentru 57% din toate nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE, în 2022.

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei mondiale a turismului, care este marcată, în fiecare an, la 27 septembrie, de către 159 de ţări, şase membri asociaţi, doi observatori şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax