Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 400.000 de lei pentru susținerea financiară a Centrului de Recuperare „Prietenii Mariei Beatrice”

Publicat

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat finanțarea și alocarea sumei de până la 429.480 lei din bugetul local, pentru susținerea financiară a Centrului de recuperare în regim de zi pentru copii cu dizabilități „Prietenii Mariei Beatrice”. Se propune astfel acordarea sumei de 1.193 lei/beneficiar/lună pentru cel mult 30 de copii din municipiu, reprezentând 100% din standardul minim de cost/beneficiar aprobat prin HG nr. 978/2015, pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.

Municipiul Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local în asociere cu Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice a încheiat contracte în vederea furnizării de servicii sociale și susținerii financiare a Centrului de recuperare în regim de zi pentru copii cu dizabilități „Prietenii Mariei Beatrice” începând cu anul 2012 și până în prezent.

Prin HCL nr. 406/2015 s-a aprobat încheierea contractului pentru acordarea de servicii sociale dintre Municipiul Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local și Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice, pentru perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2018. De asemenea, prin HCL nr. 20/2016 s-a aprobat actul adițional nr. 1 care prevede susținerea financiară cu suma de 1193 lei/beneficiar/lună, pentru perioada 1 ianuarie 2016-31 decembrie 2016, prin HCL nr. 366/2016 s-a aprobat actul adițional nr. 2 cu aceeași sumă pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2017 pentru cel mult 30 copii din municipiul Alba Iulia, reprezentând 100% din standardul minim de cost/beneficar.

În cadrul Centrului beneficiază de servicii de recuperare 47 – 50 de copii zilnic: 30 de copii din municipiul Alba Iulia, iar restul din alte localități din țară și străinătate, costurile integrale ale serviciilor de recuperare ale acestora fiind suportate de beneficiar prin finanțări ale consiliilor locale de la locul de domiciliu al beneficiarului sau prin parteneriate cu alte asociații non-guvernamentale din țară.

Asociația non-guvernamentală „Maria Beatrice” solicită continuarea parteneriatului și asigurarea susținerii financiare a Centrului de Recuperare în regim de zi pentru copii cu dizabilități „Prietenii Mariei Beatrice” pentru copiii cu domiciliul/reședința în Alba Iulia cu suma de 1193 lei/copil/lună, reprezentând costul minim aprobat prin standardele prevăzute în HG 978/2015 pentru serviciile sociale, pentru cel mult 30 copii.

În cadrul Centrului de recuperare în regim de zi pentru copiii cu dizabilități se asigură următoarele servicii:

  • evaluare inițială și reevaluarea potențialului de recuperare, stabilirea parcursului terapeutic
  • urmărirea, monitorizarea și evaluarea sistematică a evoluției copilului
  • asistență și îngrijire
  • consiliere psihologică pentru copii și familiile acestora
  • activități educative
  • socializare și petrecerea timpului liber
  • abilitare, recuperare, reabilitare după caz

Pachetul de servicii socio-medicale cuprinde următoarele proceduri de recuperare:

  • kinetoterapie
  • hidrokinetoterapie
  • mecanoterapie
  • balance-suit
  • masaj terapeutic și de stimulare a deglutiției
  • împachetări cu parafină
  • psihoterapie ocupațională
  • psihoterapie logopedică
  • ergoterapie virtuală – Medical Interactive Rehabilitation Assistant (MIRA)
  • terapia VOJTA

Beneficiari sunt copiii cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculare, temporare sau permanente, având domiciliul/reședința în municipiul Alba Iulia.

Din bugetul centrului întocmit de către Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice, costul/copil/lună este de 1760 lei. Din bugetul local se solicită suma de 1193 lei/copil/lună, prin urmare, costul total de finanțare din bugetul local, pentru anul 2018 va fi de 429.480 lei/an. Diferența până la costul total/copil/lună este suportată astfel: 150 lei – contribuția beneficiarului și 417 contribuția Asociației non-guvernamentale Maria Beatrice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax