Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 400 de cazuri de pneumonie înregistrate în județul Alba, într-o săptămână. Câte persoane au avut nevoie de spitalizare

Publicat

Au crescut numărul de cazuri de pneumonii, în județul Alba. Un raport al DSP Alba pentru perioada 1-7 ianuarie 2024 arată că numărul de pneumonii a crescut cu 27% față de săptămâna anterioară.

De asemenea 61 de persoane diagnosticate cu pneumonie au avut nevoie de internare. În total în săptămâna 1  7 ianuarie 2024, au fost înregistrate 445 de cazuri de pneumonie.

De asemenea, au fost înregistrate 2236 de cazuri de IACRS (Infecții acute căi respiratorii superioare). Și acestea au fost în creștere, în județul Alba, cu 23,67 % față de săptămâna precedentă. 26 de pacienți au avut nevoie de spitalizare.

CITEȘTE ȘI: O gripă agresivă lovește România. Aproape 73.000 de cazuri de infecții respiratorii, într-o singură săptămână. Simptome

Cazurile de gripă sunt în scădere față de săptămâna anterioară, cu 35, 71 %. Mai exact în perioada de referință au fost înregistrate 27 de cazuri și doar 4 internări.

La nivel național, o gripă agresivă lovește România. Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că în săptămâna 1 – 7 ianuarie au fost raportate 72.734 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii).

Nu toate cazurile au fost însă raportate. Mulți bolnavi au ales să se trateze singuri, acasă.

Este o tulpină foarte violentă. Majoritatea celor care au luat gripă au fost imobilizați la pat zile întregi.

În acelaşi interval s-au înregistrat 4.168 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 4.629 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 3.296 înregistrate în săptămâna precedentă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax