Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Peste 400 de elevi din Alba au primit materiale didactice, culegeri de probleme și rechizite printr-un proiect al Arhiepiscopiei

Publicat

Peste 405 copii din cadrul a 17 clase „Școală după Școală” din județul Alba au primit rechizite școlare, materiale didactice, culegeri de probleme cu teme specifice, în valoare de 20.000 de lei, în cadrul Proiectului „Educație spre vocație”.

Materialele vor contribui semnificativ la organizarea activităților educaționale, de dezvoltare personală și de dezvoltare a abilităților de viață independentă pe care elevii le desfășoară în cadrul celor 4 ore în care participă la programele din proiect.

„Condițiile în care copiii participă la programul școlar sunt tot mai dificile, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic.

Cu atât mai grea este situația copiilor care au acumulat întârzieri în însușirea cunoștințelor și mai ales a acelor copii care se confruntă și cu dificultăți materiale.

Ne bucurăm să venim în ajutorul copiilor care, în ciuda greutăților, se străduiesc să continue efortul de a învăța și de a recupera.

Constatăm în fiecare zi că hrana care se li oferă zilnic și activitățile organizate aduc multă bucurie, speranță și încredere copiilor beneficiari.

Vom oferi sprijin elevilor și în situația unor restricții mai severe”, a declarat Daniela Truța, managerul proiectului.

Proiect al Asociației Filantropia Ortodoxă

Proiectul „Educație spre vocație” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

În județul Alba, proiectul se desfășoară în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Sat, Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Fabrică, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Țelna, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Șard, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Demetriu Radu” Rădești, Școala Gimnazială Berghin, Școala cu clasele I-VIII Miraslău, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva” Alba Iulia, Centrul educațional de zi pentru copii „Sf. Nicolae” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax