Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 400 de oameni de ordine vor asigura siguranţa, cu ocazia Serbărilor Unirii

Publicat

Peste 400 de jandarmi, poliţişti şi lucrători ISU vor asigura buna desfăurare a a evenimentelor prilejuite de Ziua de 1 Decembrie. Ca în fiecare an, Ziua Naţională a României la Alba Iulia înseamnă bucurie, sărbătoare, dar şi vizitatori din toate colţurile ţării, iar, în acest sens, o atenţie deosebită este acordată ordinii şi siguranţei publice.

Un număr de 220 de jandarmi vor fi în alertă pe timpul desfăşurării ceremoniilor depunerii de coroane, primirii soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, manifestărilor religioase, paradei culturale, spectacolelor dedicate Zilei Naţionale, precum şi pe timpul focului de artificii. De asemenea, 155 de poliţişti se vor afla la datorie, cu misiunea de a menţine ordinea şi siguranţa publică, a asigura măsurile ce se impun pentru dirijarea şi îndrumarea circulaţiei şi a desfăşura activităţi de cercetare operativă, în cazul săvârşirii unor fapte de natură penală sau contravenţională. Acestora li se alătură şi 29 de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba  care vor acţiona pentru identificarea şi înlăturarea mijloacelor şi substanţelor periculoase ce pot provoca incendii, explozii sau alte stări de pericol şi vor executa, la nevoie, misiuni de salvare a persoanelor.

„Pentru prevenirea incidentelor, recomandăm cetăţenilor care vor participa la această sărbătoare să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să nu forţeze cordoanele de ordine constituite. Totodată, acestora le solicităm să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine, să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege. De asemenea, indicăm echiparea corespunzătoare condiţiilor de vreme şi supravegherea îndeaproape a comportamentului copiilor. În final, reamintim participanţilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul forţelor de ordine prezente la această sărbătoare, intervenţia acestora putând fi, de asemenea, solicitată prin apelarea numărului unic de urgenţe 112”, a explicat Ovidiu Cosmin Jurcoveţ, ofiţer relaţii publice, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax