Connect with us
Publicitate

AIUD

Peste 400 de preșcolari și elevi dintr-o comună din Alba vor primi zilnic un pachet alimentar. Ce va conține acesta

Publicat

Peste 400 de preșcolari și elevi din comuna Unirea vor primi zilnic, până la sfârșitul anului, un pachet alimentar ce va conține produse de panificație, produse din carne și/sau brânzeturi, legume și un fruct, în cadrul unui program – pilot desfășurat în 150 de unități de învățământ din țară. 

Primăria Unirea a lansat marți, 1 septembrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru prestări servicii de catering pentru școli, conform OUG 9/2020 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Valoarea totală estimată este de 263.820,9 lei, fără TVA.

Scopul principal al contractului este acela de acordare de hrană sub formă de pachet alimentar pentru un număr de 75 de preșcolari, 189 de elevi din ciclul primar și 147 de elevi din ciclul gimnazial (în total 411 elevi).

Prestarea de servicii de catering pentru școli se va face în cadrul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Unirea, Școlii Gimnaziale „Gheorghe Maier”, Școlii Primare Dumbrava, GPN Unirea 1 și Unirea 2, GPN Ciugudu de Jos, GPN Dumbrava – comuna Unirea.

Acordarea de hrană prin serviciile de catering școlar se va realiza prin asigurarea unui pachet alimentar/zi/copil, totalizând max. 411 de pachete alimetare/copil/perioadă contractuală.

Pachetul alimentar va avea următorul conținut:

– produse de panificație din făină integrală (pâine feliată sau batoane/chifle) – 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului,

– produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte – 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului,

– legume (roșii, castraveți, salată sau alte produse similare) – 40 g – maximum 25% din greutatea totală a pachetului.

La acestea se va adăuga un fruct. Fructele vor fi spălate în prealabil (după caz) și ambalate individual (acolo unde este cazul) în folie de protecție de plastic sau ambalaj de hârtie.

Pachetul alimentar însoţit de fruct se va distribui zilnic, de lungi până vineri, în intervalul 09:00-12:00. Durata contractului este cuprinsă între data semnării lui de către ambele părți și data de 22 decembrie 2020.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax