Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 400 de șoferi, AMENDAȚI de polițiștii din Alba în weekend, pentru depășirea limitei legale de viteză

Publicat

Peste 400 de şoferi au fost sancţionaţi, în trei zile, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Polițiștii au folosit 13 aparate radar, din care două tip pistol. Conducătorilor auto le recomandăm să respecte limitele legale de viteză şi le reamintim că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în ţara noastră.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 28-30 iunie 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

La acțiune au participat polițiștii rutieri din tot județul, care au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică, atât din mediul urban cât și din mediul rural.

Au fost folosite 13 aparate radar, între care două ce funcţionează pe baza undelor laser (pistol radar) și s-a acționat în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 433 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 140 de participanți la trafic au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 153.130 lei.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 22 de conducători auto, din care 7 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 9 pentru depășire și 3 pentru alte abateri şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

Totodată, în această perioadă, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților!

Viteza este a doua cauză de mortalitate, în ultimii ani!

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să nu depăşiţi limita legală de viteză!

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, dedicate siguranţei rutiere, vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax