Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 43.000 de vizitatori la Muzeul Unirii din Alba Iulia, în şase luni: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului şi Noaptea Muzeelor, principalele atracţii

Publicat

Din luna ianuarie şi până în iunie, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, peste 43.000 de persoane au venit să afle mai multe despre istoria oraşului. Potrivit reprezentanţilor muzeului, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, numărul vizitatorilor este mai mare cu 5.000 de persoane. Această sporire se datorează atât manifestărilor culturale desfăşurate de muzeul albaiulian, cât şi numeroaselor evenimente organizate de administraţia locală în Cetatea Alba Carolina. Cei mai mulţi vizitatori au optat pentru zilele de weekend să viziteze muzeul şi să participe la o lecţie vie de istorie.

În primele şase luni ale acestui an, nu mai puţin de 43.678 de persoane au trecut pragul Muzeului Naţíonal al Unirii din Alba Iulia. Anul trecut, pentru această perioadă s-au înregistrat 38.517 vizitatori, astfel se poate remarca o creştere de peste 5.000 persoane.

Evenimentele organizate de muzeul albaiulian cu ar fi „Noaptea Muzeelor”, „Noaptea în care istoria prinde viaţă”, dar şi reprezentaţiile Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum şi Lupilor Apoulonului au făcut ca numărul vizitatorilor să fie mai mare.

La „Noaptea Muzeelor”, eveniment care a avut loc pe data de 17 mai, în şase ore 8.000 de persoane au făcu o incursiune în istorie.

Zilele ele mai aglomerate au fost cele din weekenduri, având în vedere programul derulat de administraţia locală, „Week-enduri în Cetatea Alba Carolina”. În cadrul acestuia se înscriu şi reprezentaţiile Legiunii XIII Gemina de la Apulum şi Lupilor Apoulonului, care au loc în fiecare zi de vineri, de la ora 19.00 în faţa Porţii a IV-a.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax