Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Peste 440 de locuințe, racordate la rețeaua de alimentare cu apă, în comuna Lupșa. Licitație pentru execuția branșamentelor

Publicat

Peste 440 de locuințe din comuna Lupșa vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu apă potabilă, printr-o investiție de 1,49 milioane de lei. 

Primăria comunei Lupșa a lansat luni, 27 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția de branșamente la rețeaua de alimentare cu apă în localitățile Lupșa și Hădărău.

Valoarea totală este estimată la 1.493.935,94 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, în prezent localitatea Lupșa beneficiază de următoarele utilități:

  • alimentare cu apă în curs de execuție
  • alimentare cu energie electrică
  • telefonie

Prin proiect se propune branșarea locuințelor la sistemul de alimentare cu apă a localității Lupșa, Poșogani și Hădărău.

Branșamentul locuințelor se va face prin cămine de branșament din material plastic prevăzute cu capac de acces. Căminele vor fi pre-echipate cu contor Dn 25 mm, 2 robineți de secționare, cât și mufe de legătură la conducta de branșament.

Amplasarea căminelor de branșament se va face la limita de proprietate, pe cât posibil în spațiul verde, evitându-se astfel amplasarea acestora în trotuar.

Astfel, s-au prevăzut un număr de 446 buc. cămine de branșament, în vederea contorizării întregii zone extinse a localităților. Dintre acestea, un număr de 250 buc. sunt în vecinătatea drumurilor, vor avea o placă de beton în care se va încastra capacul carosabil D400.

Conductele de branșament sunt realizate din țeavă PEHD PE100 PN6, având diametrul Dn 25 mm. Lungimea totală a conductelor de branșament va fi de circa 1.460 de metri. Montajul conductelor se va face subteran, sub adâncimea minimă de îngheț (- 0,90 m).

Având în vedere că sunt câteva zone în care conducta de alimentare cu apă se află de o parte a drumului național care străbate localitatea Lupșa, iar unele proprietăți se află pe partea cealaltă a drumului național, se prevede o extindere a sistemului cu conductă PEHD PE 100 Dn 65mm, în lungime totală de 1.055 metri. Se vor realiza 4 subtraversări ale drumului național, prin foraj orizontal, cu conductă de apă în conductă de protecție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax