Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 450 de angajate de la 5 societăţi comerciale din Alba Iulia şi Blaj au primit recomandări de la poliţişti pentru a nu deveni victimele tâlhăriei

Publicat

politie

Campania de prevenire „Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!” organizată de IPJ Alba s-a desfăşurat în această săptămână la 5 societăţi comerciale din Alba Iulia şi Blaj. Au fost informate peste 450 de angajate despre cum pot preveni infracţiunile de tâlhărie.

În ultima săptămână, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiilor Municipale Alba Iulia şi Blaj au participat la 5 întâlniri cu angajate de la două societăţi comerciale din Alba Iulia (S.C. Rekord S.A. şi S.C. Ipec S.A.) şi de la 3 societăţi comerciale din Blaj (S.C. M Înfrăţirea S.A, S.C. STM Electromecanica S.R.L. şi S.C. S.T.G. Switch Technologz Gunther S.R.L.).

Poliţiştii le-au oferit angajatelor sfaturi cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le adopte pentru a nu cădea victime ale infracţiunii de tâlhărie. Totodată, au fost distribuite materiale informativ-preventive cuprinzând recomandări utile.

Până la finalul campaniei, poliţiştii vor mai fi prezenţi în municipiile Sebeş şi Aiud, în alte 3 societăţi comerciale care au angajate, preponderent, femei.

Iată câteva dintre recomandările pe care poliţiştii din Alba le adresează femeilor, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de tâlhărie:

– Fiţi prudentă cu persoanele care vă abordează sub diverse pretexte sau vor să vă distragă atenţia. Păstraţi întotdeauna o distanţă care să vă ofere siguranţă, în caz că acestea vor încerca să vă smulgă bijuteriile ori telefonul.

– Pe stradă, păstraţi-vă poşeta pe umăr, lipită de corp şi protejată cu braţul.

– Când vi se pare că vă urmăreşte cineva, verificaţi acest lucru traversând strada. Dacă persoana respectivă alege aceeaşi rută, îndreptaţi-vă spre o zonă aglomerată sau intraţi într-un magazin.

– Nu cumpăraţi produse cu provenienţă dubioasă, pentru a nu încuraja infractorii să-ţi continue activitatea ilegală.

– Cereţi întotdeauna sprijinul poliţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax