Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 450 de persoane s-au înscris până luni, la Universitatea „1 Decembrie 1918”. Înscrierile continuă până pe 22 septembrie

Publicat

Cei interesați să devină studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-au adresat, și în sesiunea din toamnă, instituţiei, pentru a-și depune dosarul de înscriere. Până luni, la sfârşitul programului, s-au înscris 450 de candidați. Dintre aceştia, au optat pentru specializările cu licență peste 200 de persoane, iar 250 s-au înscris pentru masterat. Cei care nu au reușit încă să se înscrie mai au timp până în data de 22 septembrie, când se va finaliza sesiunea de înscrieri din toamnă a universității albaiuliene. Taxa de înscriere este de 150 de lei.

Înscrierile se fac la sediul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de lângă Colegiul „HCC”, pe Bd. 1 Decembrie nr. 13. Dosarele se primesc în intervalul orar 9.00 – 15.00. La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au fost scoase la concurs 859 de locuri libere. Dintre acestea, 595 sunt cu taxă, iar 201 pentru cei care doresc să urmeze cursurile de învățământ la distanţă, în timp ce 63 sunt locuri bugetate.

Dintre cei 450 de candidați care şi-au depus dosare până luni, peste 200 de persoane au optat pentru specializările cu licență, iar 250 s-au înscris pentru masterat. Cei care nu au reușit încă să se înscrie mai au timp până în data de 22 septembrie, când se va finaliza sesiunea de înscrieri din toamnă a universității albaiuliene.
Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele acte:

– diploma de bacalaureat sau echivalenta acesteia (original sau copie legalizată);

– foaia matricolă cu notele din liceu (original sau copie legalizată);

– certificatul de naştere (copie legalizată);

– adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie sau cabinetul şcolar;

– menţionarea pe adeverinţa medicală de apt pentru efort fizic (pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă);

– 2 fotografii tip buletin de identitate;

– dosar tip plic şi un formular tipizat ce se completează la secretariat.

Pentru specializările teologice sunt necesare şi binecuvântarea scrisă a ierarhului, certificatul de botez şi recomandarea preotului paroh. În ceea ce priveşte cei care sunt studenţi şi la alte instituţii de învăţământ, mai trebuie depusă foaia matricolă pe anii de studiu susţinuţi.

După finalizarea etapei de înscriere, în 22 septembrie, se organizează interviuri şi probe de aptitudini pentru specializările la care sunt solicitate astfel de testări, în 23 septembrie, iar în perioada 24 – 30 septembrie se desfăşoară înmatricularea studenţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax