Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 450 de șoferi din Alba opriți la control de poliție în ultimele 24 de ore: 10 carnete reținute și trei dosare penale

Publicat

etilotest, test alcool, politia

În ultimele 24 de ore peste 450 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest, de către polițiștii rutieri din Alba. Au fost reținute 10 permise de conducere și au fost întocmite trei dosare penale, pentru conducere sub influența alcoolului.

Potivit IPJ Alba, la data de 20 iunie 2021, polițiștii Serviciului Rutier Alba au continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc  autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Au fost opriți, pentru control, 454 de conducători auto, iar în urma testărilor, pentru 13 dintre aceștia au rezultat valori pozitive în ceea ce privește consumul de alcool. În trei cazuri, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, impunându-se întocmirea de dosare penale.

Au fost reținute 10 permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului.

Spre exemplu:

Potrivit IPJ Alba, În jurul orei 22.50, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 32 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107C, în direcția Vințu de Jos – Aba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

De asemenea, potrivit IPJ Alba, în jurul orei 23.15, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Gârbova, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107C, pe raza comunei Vințu de Jos, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Mai mult de atât, potrivit IPJ Alba, în jurul orei 23.50, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au depistat un bărbat de 54 de ani, din comuna Ciuci, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Sânbenedic, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorii auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax