Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 470.000 de lei pentru reparații la scările exterioare ale Direcției Venituri și intrarea în garajul Primăriei Alba Iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia alocă peste 1,2 milioane de lei pentru lucrări de reparații la mai multe clădiri din municipiu.

Între acestea se numără reparații la nivelul scărilor exterioare de la Direcția Venituri, reparații la intrarea în garajul Primăriei, reparații la Grădinița nr. 1 și clădirea din strada Bucovinei, nr. 3. 

Primăria Alba Iulia a lansat vineri, 4 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații curente la mai multe clădiri din municipiu.

Este vorba despre lucrări de reparații la Grădinița nr. 1, lucrări de reparații la scările exterioare și zidurile de sprijin de la Direcția Venituri, reparații la platforma din zona garajului Primăriei și lucrări de reparații la clădirea din strada Bucovinei, nr. 3.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 1.217.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, lucrările de reparații la scările exterioare și zidurile de sprijin de la Direcția Venituri (Taxe și Impozite) și platforma din zona garajului Primăriei vor costa 475.000 de lei.

„La Direcția Venituri se vor executa lucrări de reparații la nivelul scărilor exterioare de pe care s-au desprins plăcile de marmură, datorită traficului pietonal și a ciclurilor îngheț-dezgheț. Zidurile de sprijin care mărginesc scările vor fi placate cu polistiren extrudat și vor avea aplicat un finisaj de tencuială structurată.

Partea superioară a zidurilor vor fi protejate cu capace prefabricate din beton cu picurător, în vederea protejării zidului de infiltrații. La nivelul platformei de la intrarea principală se va desface mozaicul care prezintă crăpături și se va înlocui cu pavaj.

Tot la acest obiectiv, pe interior se vor recompartimenta spațiile (tâmplărie din aluminiu) în vederea creării unor spații mai mari pentru public.

La sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, platforma situată la intrarea în garaj se va demola, întrucât pavajul este degradat, prezentând crăpături și sunt porțiuni unde lipsesc bucăți din pavaj.

Suprafața se va reamenaja cu pavaj autoblocant de 6 cm grosime, având caracteristici pentru trafic auto”, se precizează în caietul de sarcini.

Suma de 575.000 de lei este alocată pentru lucrări de reparații curente la clădirea aflată pe strada Bucovinei, nr. 3. 

Potrivit caietului de sarcini, la exterior se vor executa lucrări de reparații la nivelul scărilor și accesului.

La interior se vor executa lucrări de modernizări ale instalațiilor sanitare (completarea elementelor care lipsesc din băile grupurilor sociale), termice (înlocuirea robineților caloriferelor existente cu robineți cu cap termostat, achiziționarea unei centrale termice) și electrice (înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat, a prizelor și tablourilor electrice existente).

De asemenea, se va înlocui tâmplăria interioară și exterioară, se va demonta lambriul existent pe pereții interiori, se va demonta parchetul existent și se va înlocui cu parchet laminat.

Alți 167.000 de lei sunt alocați pentru lucrări de reparații la Grădinița nr. 1.

Se vor executa lucrări de reparații la nivelul pardoselii din holul principal, întrucât datorită tasării terenului, placa de beton a planșeului are o înclinație vizibilă.

Tot la acest obiectiv se va executa o extindere pentru mărirea suprafeței, iar la nivelul fațadelor se vor executa lcucrări de desfacere și refacere a tencuielilor și finisajelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dsds

    sâmbătă, 05.11.2022 at 07:51

    470.000 lei?
    Ati gresit ?
    Sigur?
    Adica 100.000 de euro ?
    Pentru niste scari ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax