Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 50 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate de polițiștii din Alba, de la debutul acțiunii „Foc de artificii 2019”

Publicat

În perioada 19 noiembrie – 20 decembrie 2019, polițiștii din județul Alba au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice.

Potrivit IPJ Alba, astfel, au fost făcute 113 controale în zona piețelor, a târgurilor și în complexe comerciale și au fost verificate 6 societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au fost prezenți și în proximitatea școlilor, pentru depistarea elevilor care riscă să își pună în pericol integritatea corporală, prin folosirea petardelor și artificiilor și au participat și la orele de curs unde le-au explicat celor mici gravitatea consecințelor produse de explozia unei petarde sau a unei pocnitori asupra corpului uman.

Cu ocazia controalelor, polițiștii au depistat 16 persoane care dețineau, în mod ilegal, articole cu conținut pirotehnic, față de toate fiind întocmite dosare penale și au confiscat 52 de kilograme de articole cu conținut pirotehnic.

De exemplu, în urma unui control efectuat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba la o societate comercială din Aiud, autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, în depozitul societății au fost găsite 5 baterii de artificii din categoria T1, categorie pentru care societatea nu era autorizată.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. Cele 5 baterii de artificii deținute ilegal au fost confiscate.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește:

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoria P1 (altele decât cele de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut) către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Totodată, informăm cetățeni că legea prevede vânzarea obiectelor cu conținut pirotehnic doar de către societăți autorizate și doar din spațiile comerciale pentru care sunt deținute autorizații, conform prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Comerțul on-line cu articole cu conținut pirotehnic este ilegal.

Atenție!

  • Pe lângă pagubele materiale, utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic poate produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave!
  • Nu comandați, pe internet articole cu conținut pirotehnic! Acest tip de comerț, este ilegal!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax