Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 500 de copii au primit sfaturi de la polițiștii din Alba, pentru vacanță în siguranță, în tabere și locuri de agrment

Publicat

Inspectoratul Județean de Poliție Alba desfășoară o serie de acțiuni de informare și prevenție în rândul tinerilor, cu privire la aspecte precum consumul de droguri sau cyberbullying.

Potrivit IPJ Alba, în săptămâna 3 – 7 iulie 2023, poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, ai Serviciului Pentru Acțiuni Speciale și cei ai Serviciului de Ordine Publică, împreună cu  specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, cu cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba și cu cei ai Direcției de Sănătate Publică Alba, s-au întâlnit cu copiii care se bucură de vacanță în tabere și locuri de agrement din Tăuți, Ighiu, Curmături, Blaj, Albac și la Mănăstirea Țețu, din comuna Șugag.

Peste 500 de tineri au fost informați despre siguranța în mediul online, consecințele faptelor cu violență, a furturilor, precum și a accidentelor rutiere, iar specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba le-au expus aspectele referitoare la consecințele devastatoare ale consumului de droguri.

O altă temă de discuție a fost cea legată de riscurile, vulnerabilitățile și consecințele infracțiunii de violare a vieții private și a fenomenului legat de cyberbullying, care, în perioada vacanței de vară, pot fi întâlnite mai frecvent, în rândul tinerilor.

 

Activitățile informativ – preventive legate de aceste aspecte fac parte dintr-o nouă campanie derulată de polițiști, pe perioada vacanței de vară, care are ca și obiectiv atât informarea tinerilor cu privire la consecințele fizice, psihologice și juridice ale victimizării din astfel de fapte cât și dezvoltarea parteneriatului cu părinții cu privire la importanța, mecanismul și consecințele sesizării/semnalării faptelor de violare a vieții private și de cyberbullying.

De la întâlnire nu au lipsit câinii de patrulare din dotarea Serviciului de Ordine Publică, care, împreună cu conductorii lor, au făcut mici exerciții demonstrative, spre bucuria copiilor.

Polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, le-au captat atenția tinerilor, prin prezentarea mijcoacelor din dotare și a tehnicilor de autoapărare.

Activitățile desfășurate în această perioadă au beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi “Avram Iancu” Alba.

Poliţiştii vor continua să desfăşoare activităţi preventive în locurile de agrement, la școlile de vară sau în casele de tip familial, pe toată perioada vacanței de vară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax