Connect with us
Publicitate

POLITICA

Peste 500 de copii fără posibilități au beneficiat de meditații. Inițiativa aparține liberalului Florin Roman

Publicat

elevi

Din primăvara anului 2010, peste 500 de copii provenind din familii cu venituri mici au beneficiat de meditații, în cadrul unei inițiative a vicepreședinților PNL Alba, Florin Roman și Simone Albani. După cum precizează cei doi oameni politici, majoritatea acestora au reușit să obțină rezultate bune la examenele importante ale vieţii. Roman aminteşte şi de programul propus de USL, „Primul Ghiozdan”.

„Am făcut şi vom continua să facem acest proiect pentru că acesta e modul în care înţelegem să ne comportăm ca persoane publice. E o datorie onestă, pe care ne-o facem faţă de oraşul care ne-a dat totul. Atunci când ieşi în public să vorbeşti despre ce vrei să faci pentru oraşul tău, trebuie să fii credibil. Şi nu oricum, ci prin fapte. Am fost întrebat de multe ori dacă am câştigat bani din funcţii publice – dar am înţeles mereu să răspund făcând ceva şi nu oriunde, ci aici în Alba Iulia unde am crescut şi am învăţat la rândul meu carte. Şi am ales să o fac în primul rând din banii proprii pentru aceşti copii”, a explicat Florin Roman motivele care l-au determinat să se implice în sprijinirea acestor copii.

Acesta subliniază că educaţia nu ar trebui să aibă o culoare politică, dar că sprijinul pentru educaţie trebuie să fie un exerciţiu practic al oricărui politician, nu doar un discurs.

„Atunci când vine vorba de a ajuta educaţia, nu se mai pune problema de a fi de stânga sau de dreapta, ci de a fi <naţional>, de a urmări interesul general. Şcoala şi învăţământul nu trebuie să fie subiect de disputa politică, ci de acţiune politică. Din păcate, ultimii 2-3 ani ne-au arătat că şcoala, fie că e şcoala primară, liceul sau universitatea, s-a transformat în teren de luptă politică pentru un regim politic ce distruge fibra <naţională> a educaţiei”, a mai spus Roman.

Liberalul susţine, pentru dezvoltarea judeţului Alba, sprijinul elevilor prin programul „Primul ghiozdan”. Acesta se regăseşte în Strategia USL şi presupune obţinerea unui ghiozdan cu rechizite şi cele necesare fiecărui elev de clasa I, în fiecare toamnă.

„Aşa cum noi, ca liberali, în guvernarea Tăriceanu, am sprijinit direct renovarea şi reabilitarea a mii de şcoli din România, acum credem că, cel puţin aici în Alba, trebuie să facem acest pas mai departe. Una din problemele cruciale ale noastre, în judeţ, pe lângă emigraţia oamenilor talentaţi şi în putere, este scăderea cifrelor de şcolarizare. Este datoria noastră să intervenim acolo unde nimeni nu poate interveni: sprijinind tinerele familii să îşi educe copii, cei care ne vor fi viitorul”, a conchis Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax