Connect with us
Publicitate

BLAJ

Peste 500 de elevi din Blaj primesc zilnic câte o masă caldă și fructe. Ce spune primarul Valentin Rotar

Publicat

Peste 500 de elevi din Blaj primesc zilnic, până la finalul anului școlar câte o masă caldă și fructe prin programul finanțat de Guvernul României. 

”Începând din 9 ianuarie, prima zi de școală din 2023, 564 de elevi și preșcolari din Blaj primesc, în fiecare zi, până la finalul anului școlar 2022/2023, câte o masă caldă și fructe, în cadrul programului-pilot „Masă caldă în școli”, finanțat de Guvernul României. Bugetul alocat este de 593.000 de lei, titularul proiectului fiind Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Blaj-Tiur.

La Blaj, acest program este implementat de Primărie, beneficiarii fiind toți elevii și preșcolarii din următoarele instituții de învățământ (grădiniță + școală): Școala Gimnazială „Axente Sever” Mănărade, Școala Gimnazială Petru Pavel Aaron Blaj (Veza), Școala Generală „Ioan Micu Moldovan” Blaj (Ciufud) și Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur.

Fiecare copil primește un sandwich cald, diversificat pe zile, format din chiflă, brânză, castraveți și diverse sortimente de produse din carne (piept de pui, șnițel, șuncă, salam sau mușchi file), în pachetul alimentar fiind inclus și un fruct pe zi (măr, mandarină, portocală sau banană). Produsele nu conțin E-uri și sunt în conformitate cu recomandările Institutului Național de Sănătate Publică.

După prima săptămână de implementare a programului, elevii și preșcolarii beneficiari s-au arătat încântați de calitatea hranei pe care o primesc la școală.
Scopul principal al acestui program este dezvoltarea sănătoasă a copiilor beneficiari, prevenirea abandonului școlar și asigurarea suportului alimentar necesar elevilor și preșcolarilor care provin din familii vulnerabile, în vederea integrării lor sociale.

Învățământul este una dintre prioritățile administrației locale blăjene, fiind un proces continuu de modernizare, pentru asigurarea celor mai bune condiții în vederea unui act didactic la standarde europene, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și în ceea ce privește sănătatea copiilor care învață aici.

Începând cu anul școlar 2022/2023, 187 de elevi învață la Școala Gimnazială „Ioan Micu Moldovan” (Ciufud) într-o clădire complet reabilitată, cu o infrastructură de nivel european. Tot pe fonduri europene, este în curs de reabilitare și modernizare Școala Gimnazială „Petru Pavel Aron” (Veza), care este aproape finalizată. În acest an ne-am propus reabilitarea și modernizarea curții interioare a Școlii din Ciufud, la standardele pe care le-am implementat deja în clădirea acestei instituții”, a scris primarul din Blaj, Valentin Rotrar pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax