Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 500 de jandarmi, poliţişti locali şi echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă asigură liniştea de 1 Decembrie, la Alba Iulia

Publicat

parada

Jandarmeria Alba organizează şi coordonează activitatea forţelor de ordine implicate în asigurarea ordinii publice, cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României la Alba Iuli. Potrivit unui comunicat al instituţiei, peste 500 de jandarmi, poliţişti, poliţişti locali şi lucrători ISU sunt convocaţi în vederea bunei desfăşurări a activităţilor şi pentru siguranţa participanţilor.

Peste 220 de jandarmi vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării ceremoniilor depunerii de coroane, primirii soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, manifestărilor religioase, paradei militare, spectacolelor dedicate Zilei Naţionale precum şi pe timpul focului de artificii. În plus, echipajele de jandarmerie vor interveni pentru restabilirea ordinii publice dacă aceasta va fi tulburată, vor asigura protecţia persoanelor participante şi vor lua măsuri legale în conformitate cu competenţele şi procedurile specifice.

De asemenea, 176 de poliţişti şi 80 de poliţişti locali se vor în misiune, pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică, a asigura măsurile ce se impun pentru dirijarea şi îndrumarea circulaţiei şi a desfăşura activităţi de cercetare operativă în cazul săvârşirii unor fapte de natură penală. Totodată, 35 de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba vor asigura măsurile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă pe timpul manifestaţiilor publice, vor executa controale tehnice de prevenire la obiective sursă de risc, vor acţiona pentru identificarea şi înlăturarea mijloacelor şi substanţelor periculoase care pot provoca incendii, explozii sau alte stări de pericol şi vor executa, la nevoie, misiuni de salvare a persoanelor sau bunurilor, aflate în pericol ca urmare a producerii unor incendii, explozii, sau în orice alte situaţii de urgenţă.

Pentru prevenirea incidentelor, jandarmii recomandă cetăţenilor care vor participa la această sărbătoare să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să nu forţeze cordoanele de ordine constituite. Totodată, le solicită să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine şi să ţină cont că manifestările obscene, contrare bunelor moravuri, vor fi sancţionate.

Pietonii sunt atenţionaţi să traverseze strada numai prin locul marcajelor pietonale şi să se asigure temeinic înaintea traversării, iar conducătorii auto să parcheze autovehiculele numai în locurile special amenajate, să nu consume alcool şi să adapteze permanent viteza de deplasare în funcţie de condiţiile de vreme, trafic şi drum.

Participanţii pot apela, în orice situaţie, la ajutorul forţelor de ordine prezente la această sărbătoare, intervenţia acestora fiind posibilă şi prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax