Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 500 de persoane și zeci de mașini căutate în state europene au fost găsite în România

Publicat

Peste 500 de persoane și zeci de mașini căutate în state europene, au fost găsite în România.

În perioada 28 aprilie – 4 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 728 de persoane, 24 de autovehicule și 47 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Potrivit IGPR, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 525 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 94 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 236 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 6 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 34 de documente, au fost găsite 24 de autovehicule și 4 plăcuțe de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 203 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 15 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 32 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 13 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax