Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 500 de șoferi amendaţi, iar 35 dintre ei au rămas fără permise. Acţiune IPJ Alba pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

actiune politia alba Peste 500 de conducători auto care nu au respectat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice au fost sancţionaţi, în Alba, în weekend. Faţă de 35 dintre aceştia a fost aplicată sancţiunea complementară a suspendării permisului de conducere. Totodată, au fost constatate cinci infracţiuni la regimul rutier.

În zilele de 25, 26 şi 27 septembrie, poliţiştii din judeţul Alba au desfășurat activități menite să sporească siguranţa traficului rutier.

Astfel, în 25 septembrie, s-a acţionat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor datorate depășirilor neregulamentare.

Poliţiştii au depistat 24 de conducători auto care nu au respectat normele legale privind depășirea şi alţi 157 care nu au comis alte abateri la regimul rutier.

Au fost reţinute 25 de permise de conducere şi au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare, iar valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 19.135 lei.

În zilele de 26 şi 27 septembrie s-a acţionat pentru creşterea siguranţei rutiere prin combaterea excesului de viteză, iar poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniți de cei de la ordine publică.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi 334 de conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 268 au circulat cu viteză peste limita legală.

Poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 70.140 lei.

Duminică, în jurul orei04.30, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, l-au depistat pe R.M., de 30 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de R.M., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot duminică, în jurul orei 3.40, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia l-au depistat pe O.G., de 62 de ani, din comuna Vinţu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Brândușei din Alba Iulia, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de O.G., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Vineri, 25 septembrie, în jurul orei 15.30, poliţiştii Postului de Politie Sâncel l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea un autoturism, pe un drum comunal, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax