Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 590 de proprietari de case din Alba au depus dosare pentru “Casa verde”

Publicat

Sute de proprietari de case din judeţul Alba s-au arătat interesaţi să instaleze sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Fondurile alocate la nivel naţional pentru „Casa verde” sunt aproape de epuizare. Alba se află pe locul şase în topul judeţelor care au depus cele mai multe dosare pentru acest program.

De la începutul programului – iulie 2010 – şi până în prezent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba au fost depuse 591 de dosare, la acestea fiind adăugate şi proiectele depuse direct la Ministerul Mediului de către unităţile de cult şi instituţiile publice care doresc să folosească sisteme de încălzire ce utilizează energie regenerabilă. Oamenii consideră că energia regenerabilă este o măsură bună de economisire a combustibilului tradiţional şi că mediul nu va fi afectat de factori poluatori.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului Alba, s-a cerut decontarea pentru începerea investiţiilor în cazul a 30 de dosare “Casa verde”, iar, pentru o parte dintre acestea, proprietarii de locuinţe au instalat deja sistemele care utilizează energie regenerabilă.

Ministerul Mediului a prelungit programul de depunere a proiectelor pentru unităţile de cult şi instituţiile publice până la data de 31 ianuarie 2011, iar, pentru persoanele fizice, programul se va derula până la epuizarea fondului alocat de minister.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax