Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Peste 6.000 de pensionari din Alba şi-au încasat primele pensii mărite

Publicat

Prin intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor, care prevede o majorare a punctajului mediu anual pentru persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă, 6.570 de pensionari au primit, luni, pe carduri, majorările aferente lunii în curs şi lunii ianuarie. Pentru restul pensionarilor încadraţi în grupele speciale de muncă, plăţile se fac prin poştă, zilele acestea, potrivit directorul Casei Judeţene de Pensii Alba, Nicolae Nartea.

Dintre cei peste 31.000 de pensionari care vor beneficia de această majorare, câteva mii nu îşi vor vedea banii, luna aceasta. Nartea a precizat că este vorba despre pensionarii ale căror dosare nu au fost pocesate automat de Casa Naţională de Pensii. Aceştia vor primi pensia majorată, pe măsură ce dosarul lor va fi procesat de Casa Judeţeană de Pensii Alba.

„Dosarele acestora sunt în procedură de recalculare la noi, pentru că au adus diferite adeverinţe pentru sporuri sau alte drepturi. Indiferent de momentul finalizării procesării dosarului, fiecare pensionar aflat în această situaţie va primi majorarea retroactiv, începând cu luna ianuarie 2011 “, a spus Nartea.

La Tribunalul Alba, astăzi, se judecă primul termen în procesul pensionarilor cu grupele I şi II de muncă, pensionaţi înainte de adoptarea Legii 218/2008 şi care nu au primit majorările de la promulgarea legii, ci doar începând cu acest an. Directorul Casei de Pensii Alba a precizat că au fost declarate constituţionale ordonanţele de Guvern care completează şi modifică Legea pensiilor şi crede că persoanele în cauză vor pierde procesele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax