Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 6 milioane lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene pe timp de iarnă. Vezi ce şosele din Alba vor fi închise până în martie

Publicat

Pe perioada de iarnă 2013-2014, respectiv din perioada 20 octombrie – 31 martie 2014, valoarea maximă estimată a lucrărilor de întreţinere curentă în Alba se ridică la 6.007.980 lei, potrivit unui proiect de hotărâre supus la vot joi în Consiliul Județean Alba. Până la 1 noiembrie trebuie asigurate 35% din cantitatea necesară de material antiderapant, iar până la 1 decembrie trebuie asigurate 50% din restul materialului antiderapant, în total peste 8.000 de mc. Au fost de asemenea stabilite sectoare de drumuri judeţene cu o lungime totală de 187,1 km, care vor fi închise pe perioada iernii datorită unui trafic rutier redus, având totuşi asigurate rute ocolitoare.

Pentru asigurarea desfăşurării traficului rutier în condiţii de siguranţă şi pentru menţinerea stării de viabilitate a reţelei de drumuri judeţene, joi, se va supune aprobării de către consilierii judeţeni „Planul operativ de acţiune privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene în perioada de iarnă 2013-2014” întocmit de Drumuri şi Poduri Locale Alba. Planul conţine necesarul de material antiderapant, sare, forţa de muncă, mijloacele de transport, utilajele şi pregătirea bazelor de deszăpezire.

Se va supune sub aprobare „Planul operativ de acţiune privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene în perioada de iarnă 2013-2014”. Astfel că pe timp de iarnă vor fi asiguraţi prin acest plan 1.053,556 km de drum judeţean aflat în administrarea CJ Alba.

„Având în vedere starea tehnică a drumurilor judeţene (îmbrăcăminţi rutiere degradate, cu sclaba etanseitate) precum şi necesitatea apărării acestor împotriva degradării pe timp de dezgheţ, prevenirea şi combaterea lunecuşului se va face utilizând ca material antiderapant (nisip) şi doar 10% fondanţi chimici (sare)”, arată raportul de specialitate.

Autoutilajele şi mijloacele de transport care vor fi folosite pe perioada iernii sunt: autofreza, autogreder, încărcător, excavator, buldoexcavator, autobasculantă echipată cu lamă şi RSP pentru răspândirea mecanizată, autovehicul revizie drum.

Mai jos puteţi vedea sectoarele de drumuri judeţene declarate închise în perioada de iarnă 15 decembrie – 15 martie 2014.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Proiecte aprobate în şedinţa Consiliului Judeţean Alba. Taxe pentru 2014 şi pregătirea drumurilor pentru iarnă | Alba24

  2. Pingback: De LUNI încep ninsorile: Pregătiri ale autorităţilor din Alba pentru condiţii de iarnă. Comandament de urgenţă la MAI | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax