Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 600 de mistreți au fost împușcați anul trecut în Alba, din cauza pestei porcine africane. Câți aveau boala

Publicat

mistret

Autoritățile din Alba au dispus împușcarea a peste 600 de mistreți, anul trecut, în contextul cazurulor de pestă porcină africană. Au fost afectate și gospodării cu porci domestici.

Potrivit raportului de activitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba, pe anul 2022, în patru focare de pestă porcină africană la porc domestic au fost afectate 39 suine, din care 9 suine au fost moarte și 30 suine au fost ucise.

Potrivit sursei citate, au fost împușcați 665 de porci mistreți din care 19 au avut rezultat pozitiv la testele efectuate în vederea confirmării pestei porcine africane.

Până la finalul anului trecut, au fost stinse toate focarele de Pestă Porcină Africană ce au evoluat la porc domestic.

În 2022, Centrul Local de Combatere a Bolilor Alba a fost convocat la solicitarea președintelui (prefectului), pentru adoptarea planurilor de măsuri de combatere a pestei porcine africane (PPA), după cum urmează:

  • pentru adoptarea programului de măsuri în 4 focare declarate la porci domestici, 3 în exploatații nonprofesionale și 1 focar în exploatație de tip A
  • pentru adoptarea programului de măsuri de combatere a P.P.A. la porci mistreți în 8 fonduri cinegetice (fonduri de vânătoare).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax