Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 600 de şoferi amendaţi pentru că nu au purtat centura de siguranţă. Rezultatele unei acţiuni a Poliţiei Alba

Publicat

actiune politia

Peste 600 de şoferi şi pasageri au fost amendaţi de poliţiştii din Alba, săptămâna trecută, pentru că nu au utilizat centura de siguranţă. Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 11 – 17 martie 2019, polițiștii din Alba au desfășurat acțiunea TISPOL, pentru prevenirea victimizării în urma producerii accidentelor rutiere, în cadrul Calendarului de activități al Organizației Polițiilor Europene TISPOL. Acțiunea a fost coordonată, la nivel național, de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și a avut drept scop respectarea obligației portului regulamentar al centurii de siguranță de către conducătorii auto și pasagerii adulți, ori, după caz, a utilizării dispozitivelor speciale de retenție de către copii, precum și combaterea utilizării telefonului mobil fără dispozitivul hands-free, transmite IPJ Alba.

În această perioadă, poliţiştii din Alba au verificat 2.357 de autovehicule și au constatat 1.319 abateri la regimul circulației. Dintre amenzile aplicate, 624 au fost pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție, iar 77 pentru folosirea telefoanelor mobile la volan, fără dispozitive hands free.

Totodată, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, din care 4 de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 6 de conducere fără permis, 7 de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi una de conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Pe toată perioada acțiunii, polițiștii au atras atenția participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin nefolosirea dispozitivelor de siguranță.

Din analizele privind riscul rutier rezultă că neportul centurii de siguranță este principala cauză de agravare a stării victimelor accidentelor de circulaţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că utilizarea centurilor de siguranţă, de către toţi ocupanţii autoturismului, este o obligație legală și poate salva vieți.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax