Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 600 de teste pentru coronavirus, realizate până acum la nivelul județului Alba. Capacitatea de testare va crește progresiv

Publicat

Peste 600 de teste de coronavirus au fost realizate până acum la nivelul județului Alba, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea. O parte dintre acestea au fost realizate pentru cetățeni din alte județe. 

Potrivit acestuia, 480 de teste au fost făcute în  laboratorul DSP, pe parcursul a 6 zile, iar 120 au fost realizate în 3 săptămâni, la laboratorul Spitalului de Boli Infectioase din Cluj Napoca.

”Până acum, etapa de extracție ARN din procedura de testare s-a făcut manual, de luni sau marți în funcție de furnizori, vom primi kituri de extracție automată pentru extractorul automat pe care îl avem în dotare și se va lucra în paralel, manual și automat. Anticipăm o creștere progresivă a numărului de teste. Săptămâna viitoare sperăm să ajungem undeva la 150-200 de teste pe zi, iar în două săptămâni ne dorim să ajungem la 500 pe zi. Creșterea capacității nu poate fi făcută de pe o zi pe alta, sunt protocoale care trebuie respectate, dar colegele mele de la laborator depun toate eforturile pentru a atinge capacitatea maximă de testare” a spus Alexandru Sinea.

DSP Alba este prima instituție de acest fel din țară care face propria testare.

La acest lucru contribuie și compania Transavia, care a achiziționat pentru comunitatea locală, separat de aparatul achiziționat de DSP, o linie de testare pentru Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

În Alba, numărul oficial al îmbolnăvirilor este de 11. Un nou bilanț al Grupului Strategic de Comunicare este așteptat la ora 13.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    vineri, 03.04.2020 at 13:33

    In fiecare zi va lăudați? Stați sa apară cazurile sa vedem ne mai încântă ca faci 1000 de teste+atâta reclama mascata ca a dat firma cutare,parca a dat din buzunarul lor sărac,lauda de sine nu miroase a bine”pana acum am dormit acum ne dam zmei, corect

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate