Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 65% dintre români preferă carnea de pui. „Transavia” vine în sprijinul consumatorilor, cu recomandări pentru un regim de viaţă sănătos

Publicat

Un studiu iniţiat de compania „Transavia” arată că peste 65,5% dintre români consumă carnea de pui aproape zilnic, fiind în topul preferinţelor alimentare. Aceştia preferă pieptul de pui, consumat de regulă la prânz şi preparat la grătar sau folosit pentru supe şi ciorbe.

Cercetarea prezintă şi media lunară de consum de carne de pui, precum şi sursele de unde aceasta este procurată. Astfel, peste 77% dintre respondenţi consumă carnea de pui din magazine şi într-un procent mult mai scăzut din gospodăriile proprii, cantitatea medie lunară consumată fiind de 2-3 kilograme.

Din studiu reiese totodată că majoritatea românilor preferă pieptul de pui, astfel peste 79% şi-au exprimat opţiunea în acest sens. De asemenea, momentul preferat al zilei pentru consumul cărnii de pui este prânzul, în timp ce supele, ciorbele şi grătarele reprezintă cele mai populare preparate din pui.

Conform acestei cercetări, 70% dintre respondenţi consideră acest tip de carne sănătos datorită conţinutului scăzut de colesterol, în timp ce 57% şi-ar dori să afle mai multe beneficii ale consumului pentru sănătate.

Toţi cei care sunt interesaţi să afle mai multe informaţii despre efectele pozitive ale consumului cărnii de pui, dar şi despre felul în care aceasta poate fi consumată în mod corespunzător  pot consulta pagina de Facebook.

“Carnea reprezintă principala sursă de proteine de calitate din alimentaţie.  Cu toate acestea, se recomandă variantele mai slabe cu conţinut variabil de grăsimi,  precum carnea de pui. Pe lângă aportul de proteine, carnea de pui conţine minerale şi vitamine extrem de benefice pentru sănătate” declară prof. dr. Nicolae Hâncu, specialist nutriţie.

„Transavia” promovează alegerile alimentare naturale în mediul online, oferind utilizatorilor alternative de alimentaţie sănătoasă, completând astfel preocuparea sa de a pune la dispoziţia consumatorilor cele mai naturale şi proaspete produse, care să stea la baza unei nutriţii bogate în proteine, prin componenta educaţională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax