Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 7.700 de producători agricoli din Alba au depus cereri pentru ajutorul minimis acordat de Guvern, pentru compensarea efectelor secetei

Publicat

Peste 75% dintre producătorii agricoli din Alba, înscrişi în evidenţele APIA, au depus la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură cereri pentru obţinerea ajutorului de minimis acordat de Guvernul României pentru compensarea efectelor secetei în anul agricol 2011-2012. Au fost depuse mai mult de 7.700 de cereri, la Direcţia Agricolă, până la data limită de 15 octombrie.

Conform estimărilor iniţiale ale Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Alba, numărul potenţialilor beneficiari ai ajutorului guvernamental era de aproximativ 20.000 de persoane, în care erau incluşi atât producătorii agricoli care figurează în evidenţele Centrului Judeţean pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, cât şi cei care nu sunt înregistraţi la APIA. Datorită faptului că, la ordinul prefectului, judeţul a fost împărţit în 14 zone coordonate de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, în aşa fel încât toţi producătorii agricoli să fie informaţi şi consiliaţi în vederea depunerii cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis, s-a constatat că majoritatea agricultorilor din Alba apar în evidenţele APIA. Totodată, din cele 7.768 de cereri depuse la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură, până la data limită de 15 octombrie 2012, în vederea obţinerii ajutorului de minimis, doar aproximativ 200 sunt însoţite de adeverinţa eliberată de primărie, aparţinând drept urmare unor persoane care nu figurează printre cei 10.176 producători agricoli, înregistraţi la APIA.

În acest moment, odată cu expirarea termenului în care puteau fi depuse cererile pentru obţinerea ajutorului de minimis şi în baza concluziilor la care au ajuns coordonatorii de zonă în urma monitorizării din teren, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Alba raportează numărul cererilor depuse la numărul producătorilor agricoli care se regăsesc în baza de date a Centrului Judeţean pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Procentul de peste 75% al celor care au solicitat compensaţia financiară ca urmare a efectelor secetei este unul mulţumitor, mai ales că, în anii anteriori, în situaţii similare, doar puţin peste 60% din numărul total al persoanelor care aveau dreptul la ajutoarele financiare acordate de guvern le solicitaseră efectiv, spun reprezentaţii Prefecturii Alba.

„Dat fiind faptul că la un moment dat circulau tot soiul de poveşti nefondate, potrivit cărora obţinerea ajutorului de minimis ar conduce la diminuarea sau chiar la pierderea altor subvenţii pentru agricultură, pot spune că numărul cererilor depuse demonstrează că rezultatele acţiunii pe care am demarat-o la începutul lunii septembrie sunt foarte bune”, a declarat prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru.

Majoritatea cererilor au ajuns la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Alba prin grija primăriilor, unde agricultorii au avut posibilitatea de a depune documentaţia necesară, în vederea obţinerii celor 100 lei/ha de teren arabil cultivat.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax