Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de șoferi amendați pentru viteză în Alba, într-o săptămână. 3 permise suspendate pe 120 de zile. Atenționările Poliției

Publicat

Peste 700 de conducători auto au fost sancționați pentru viteză excesivă, săptămâna trecută. Polițiștii recomandă prudență în trafic și respectarea regulilor de circulație, pentru a evita implicarea în accidente.

În perioada 21-27 martie 2022, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfășurat activități în cadrul acţiunii Roadpol Speed, în scopul prevenirii accidentelor rutiere care se produc din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de trafic.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 1.256 de autovehicule și au fost aplicate 707  sancțiuni contravenţionale, pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Trei permise reținute pe 120 de zile

Față de 11 dintre conducătorii auto sancționați pentru viteză, a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere, în 8 cazuri fiind constatată depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră, iar în 3 cazuri cu peste 70 de kilometri/oră.

În cele trei cazuri, în care viteza a fost depășită cu peste 70 de kilometri/oră, față de conducătorii auto a fost luată și măsura complementară a suspendării, pe loc, a permisului de conducere, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a avea posibilitatea să participe la examinare, în vederea reducerii perioadei de suspendare.

Atenționările Poliției Rutiere

Poliția Alba atenționează șoferii: ”cu cât viteza este mai mare, cu atât forțele implicate într-un accident rutier și implicit cele care acționează asupra corpului uman sunt mai mari, iar șansele de supraviețuire sau de recuperare scad și ele”.

”Conduceți prudent și respectați regimul legal de viteză! Cel mai important este să ajungeți cu bine la destinație!”, mai transmite IPJ Alba.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate