Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 7,5 milioane de kilometri dați înapoi la mașinile second-hand din România. Cum arată o țeapă de la samsar

avatar

Publicat

Publicitate
bord

Un site dedicat pieței auto, care furnizează informații despre istoricul și starea autovehiculelor second hand, a realizat o statistică îngrijorătoare. Plaforma inspectorauto.ro a analizat 1.589 de mașini second-hand a căror serie de șasiu era disponibilă în anunțurile online și a constatat că numărul kilometrilor dați însumează peste 7,5 milioane.

Într-o piață nereglementată precum România, unde legile intarzie sa apara si sa fie aplicatepentru cei care dau KM inapoi, samsarii masluiesc odometrul reducand rulajele masinilor cu milioane de kilometri chiar si atunci cand afiseaza seria de sasiu in anunt.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2018. ”InspectorAuto.ro a rvrut să afle cât de cinstiți sunt vânzătorii de mașini care oferă transparență prin postarea seriei VIN (seria de șasiu) în anunțurile de vânzare. Cumpărătorii având în acest fel posibilitatea de a afla date despre mașina respectivă, referitoare la revizii, daune și numărul de kilometri reali. Teoretic, aceste mașini care au seria de șasiu postată în anunț ar trebui să nu aibă nimic de ascuns, dar realitatea este alta.”

Pentru studiu, au fost luate în calcul 1.589 de mașini second-hand, puse la vânzare pe Internet în luna noiembrie, 2018 cu VIN-ul afișat în anunț. Studiul a constat în verificarea kilometrajului acestor mașini în baza de date a siteului.

Dintre cele 1.589 de mașini second-hand verificate, 259 de mașini (16,3%) aveau dați înapoi între 399.617 km și 5.067 km, 509 de masini (32%) aveau dați înapoi sub 5.000 KM, iar 821 de autoturisme (51,6%) aveau KM reali.

”În urma verificărilor, am constatat că 259 de mașini rulate și aflate la vânzare pe piața auto din România aveau dați înapoi peste 7,5 milioane de KM, în total. VIN-ul era la vedere, tocmai pentru a întări credibilitatea că aceste mașini au kilometri reali și că vânzătorii nu au ce să ascundă. Rezultă o medie de 28.967 kilometri dați înapoi per mașină (media este una aritmetică, astfel că la extrema de sus, cifrele sunt mult mai mari)” se arată în studiu.

Cei mai mulți kilometri dați înapoi la o mașină second-hand au fost înregistrați la un Transporter din 2011. Mai jos, un top al celor constatate de inspectorii auto.

1. Volkswagen Transporter din 2011 – 580.000 km reali iar în anunt doar 185.000 KM

2. Bmw Seria 5 din 2005 – 424.000 KM reali iar în anunt 275.000 KM

3. Renault Laguna din 2012– 370.000 KM reali iar în anunt doar 180.000 KM

4. Skoda Octavia din 2012– 304.000 KM reali iar în anunț doar 170.000 KM

5. Range Rover Evoque din 2013– 265.000 KMreali iar în anut 150.000 KM

6. Audi A4 din 2014– 290.000 KM reali iar în anunț 185.000 KM

De asemenea, vânzătorii rotunjesc în jos, când postează un anunț. Astfel, 183.000 de kilometri este postat ca 180.000.

Jumatate dintre cele 1.589 de mașini verificate în cadrul studiului, au avut totuși kilometri reali (821 de mașini).

Sursă: inspectorauto.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Unde se poate schia

avatar

Publicat

zapada, partie, schi, telesaun, sureanu

Pârtiile din județul Alba și împrejurimi sunt gata să primească turiștii la zăpadă. Atât la Domeniul Schiabil Șureanu cât și la Arieșeni sau Arena Platoș din Păltiniș sunt condiții bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.Domeniul Schiabil Şureanu– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3) – Pârtii funcționale: 9 (A_1; […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SINUCIDERE la Cugir. Un bărbat a fost găsit spânzurat de un copac, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cugir a fost găsit, miercuri noaptea, spânzurat de o creangă a unui pom aflat în fața unui bloc, pe o stradă din oraș. Se pare că bărbatul a fost găsit de un cetățean care locuiește într-un imobil situat pe strada Rozelor din oraș, miercuri, 12 decembrie, în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Agresorii din cazurile de violență domestică vor beneficia de consiliere psihologică gratuită

avatar

Publicat

psiholog sedinta

Agresorii din cazurile de violență domestică pot beneficia de consiliere psihologică, atât în cadrul unor servicii de specialitate publice, cât și private. Măsura poate fi dispusă de către instanţele judecătoreşti competente în sarcina agresorului, în soluţionarea cazurilor de divorţ, în care s-a reţinut culpa unuia dintre soţi cu privire la săvârşirea unor fapte de violenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

avatar

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate