Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 7,5 milioane de kilometri dați înapoi la mașinile second-hand din România. Cum arată o țeapă de la samsar

Publicat

bord

Un site dedicat pieței auto, care furnizează informații despre istoricul și starea autovehiculelor second hand, a realizat o statistică îngrijorătoare. Plaforma inspectorauto.ro a analizat 1.589 de mașini second-hand a căror serie de șasiu era disponibilă în anunțurile online și a constatat că numărul kilometrilor dați însumează peste 7,5 milioane.

Într-o piață nereglementată precum România, unde legile intarzie sa apara si sa fie aplicatepentru cei care dau KM inapoi, samsarii masluiesc odometrul reducand rulajele masinilor cu milioane de kilometri chiar si atunci cand afiseaza seria de sasiu in anunt.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2018. ”InspectorAuto.ro a rvrut să afle cât de cinstiți sunt vânzătorii de mașini care oferă transparență prin postarea seriei VIN (seria de șasiu) în anunțurile de vânzare. Cumpărătorii având în acest fel posibilitatea de a afla date despre mașina respectivă, referitoare la revizii, daune și numărul de kilometri reali. Teoretic, aceste mașini care au seria de șasiu postată în anunț ar trebui să nu aibă nimic de ascuns, dar realitatea este alta.”

Pentru studiu, au fost luate în calcul 1.589 de mașini second-hand, puse la vânzare pe Internet în luna noiembrie, 2018 cu VIN-ul afișat în anunț. Studiul a constat în verificarea kilometrajului acestor mașini în baza de date a siteului.

Dintre cele 1.589 de mașini second-hand verificate, 259 de mașini (16,3%) aveau dați înapoi între 399.617 km și 5.067 km, 509 de masini (32%) aveau dați înapoi sub 5.000 KM, iar 821 de autoturisme (51,6%) aveau KM reali.

”În urma verificărilor, am constatat că 259 de mașini rulate și aflate la vânzare pe piața auto din România aveau dați înapoi peste 7,5 milioane de KM, în total. VIN-ul era la vedere, tocmai pentru a întări credibilitatea că aceste mașini au kilometri reali și că vânzătorii nu au ce să ascundă. Rezultă o medie de 28.967 kilometri dați înapoi per mașină (media este una aritmetică, astfel că la extrema de sus, cifrele sunt mult mai mari)” se arată în studiu.

Cei mai mulți kilometri dați înapoi la o mașină second-hand au fost înregistrați la un Transporter din 2011. Mai jos, un top al celor constatate de inspectorii auto.

1. Volkswagen Transporter din 2011 – 580.000 km reali iar în anunt doar 185.000 KM

2. Bmw Seria 5 din 2005 – 424.000 KM reali iar în anunt 275.000 KM

3. Renault Laguna din 2012– 370.000 KM reali iar în anunt doar 180.000 KM

4. Skoda Octavia din 2012– 304.000 KM reali iar în anunț doar 170.000 KM

5. Range Rover Evoque din 2013– 265.000 KMreali iar în anut 150.000 KM

6. Audi A4 din 2014– 290.000 KM reali iar în anunț 185.000 KM

De asemenea, vânzătorii rotunjesc în jos, când postează un anunț. Astfel, 183.000 de kilometri este postat ca 180.000.

Jumatate dintre cele 1.589 de mașini verificate în cadrul studiului, au avut totuși kilometri reali (821 de mașini).

Sursă: inspectorauto.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate