Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 8.000 de reţete electronice, eliberate de medicii de familie din Alba

Publicat

Rețeta electronic au început să funcţioneze cu succes în județul Alba. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, peste 8.000 de reţete electronice au fost înregistrate, de la începutul lunii iulie.

Albaiulienii încep să folosească sistemul de reţete electronice, dovadă fiind faptul că de la data introducerii noului sistem, adică 1 iulie, până în prezent au fost înregistrare la CJAS Alba Iulia 8.156 de reţete electronice.

Se pare că avantajele eliberării reţetelor electronice i-au convins pe medici să se axeze pe noua metodă de a prescrie medicamente. Cei care au peste 70% prescrieri electronice primesc bonus lunar de 100 de lei. De asemenea, se prevede acordarea a câte 5 lei pentru medic, la eliberarea cardului de sănătate, cu datele completate, pentru fiecare asigurat.

Se au în vedere bonusuri pentru impulsionarea utilizării sistemului de prescripţii electronice, schimbări la categoria sumelor aferente spitalelor pentru fiecare caz rezolvat şi asistenţei medicale primare: medicii cu liste proprii de asiguraţi care au mai mult de 70% reţete electronice din numărul total al prescripţiilor medicale recomandate primesc 100 de lei lunar; în cazul celor care au între 50% şi 70% prescripţii electronice, bonusul este de 50 de lei lunar; pentru eliberarea cardului naţional de sănătate, cu completarea datelor medicale, se acordă câte 5 lei pentru fiecare asigurat.

În ceea ce priveşte medicamentele şi unele materiale sanitare, se poate utiliza formularul cu regim special aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS, dacă nu poate fi utilizată prescrierea electronică, din motive justificate. Dacă medicii refuză nejustificat să prescrie în sistem electronic, casele de asigurări de sănătate recuperează de la aceştia contravaloarea serviciilor medicale recomandate sau a medicamentelor.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax