Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 8 kilometri de drumuri din comuna Meteș vor fi modernizate. Acord de mediu, solicitat la APM. Valoarea investiției

Publicat

Peste 8 kilometri de drumuri aflate în comuna Meteș vor fi modernizate printr-o investiție de peste 14 milioane de lei, finanțată prin programul „Anghel Saligny”. Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier urmărește îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate și circulație în zonele rezidențiale. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 29 noiembrie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare drumuri în comuna Meteș”.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul vizează modernizarea mai multor drumuri din comună, în lungime totală de 8.033 metri. De asemenea, se propune realizarea unui pod la km 0+018 peste râul Ampoița, între DC 68 la km 3+137 și strada Pe Meal la km 0+321.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 14.257.000 lei, durata de realizare a proiectului fiind de 16 luni.

În cadrul proiectului se vor executa lucrări de terasamente, lucrări de drum, lucrări pentru scurgerea apelor, lucrări de protecție taluze, mai multe podețe și un pod nou peste Valea Ampoiței. De asemenea, se vor executa lucrări de drum, săpături și umpluturi pentru realizarea cotelor proiectate și gabaritele profilului transversal proiectat.

Potrivit documentației, drumurile propuse spre modernizare se află în intravilanul și extravilanul satelor Meteș, Ampoița, Tăuți, Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului, Văleni și Lunca Ampoiței.

Platforma drumurilor ce urmează să fie modernizate va avea o lățime între 4 și 7 metri, iar lățimea carosabilului va fi între 3 și 5,5 metri.

Soluţia adoptată pentru modernizarea drumurilor prevede realizarea unei structuri rutiere nerigide, cu îmbrăcăminte din beton asfaltic pe partea carosabilă.

Accesele vor fi realizate din beton C30/37 în grosime de 15 cm.

Intersecțiile cu drumuri laterale/racorduri vor fi amenajate pe o lungime de 13-32 metri, cu lățime de 3 metri, sistemul rutier fiind același.

De asemenea, se vor realiza 26 de podețe tubulare noi (5 podețe existente se păstrează) și 14 podețe dalate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax