Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 80 de deţinuţi ai Penitenciarului Aiud au început şcoala, în 17 septembrie. Fiecare an de cursuri scade pedeapsa cu 30 de zile

Publicat

Penitenciar Aiud

Deţinuţii din Penitenciarul Aiud, deşi privaţi de libertate, au posibilitatea de a urma cursurile unei şcoli. Anul acesta, 83 de persoane din această închisoare au început şcoala, în 17 septembrie. Acestea sunt instruite de profesori de la IŞJ Alba, iar administraţia locală le-a pus la dispoziţie manualele şi rechizitele de care au nevoie.

Deţinuţii Penitenciarului din Aiud nu sunt privaţi de accesul la educaţie. Cei care doresc au posibilitatea să termine clasele I-VIII, chiar de după gratii. Un număr de 83 de persoane  au intrat anul acesta pe băncile şcolii, dintre care 36 sunt în clasele I-IV, iar 47 la gimnaziu. Cei mai în vârstă elev are 60 de ani şi este înscris în clasa a VI-a, iar cel mai tânăr are 21 de ani şi este în clasa a II-a.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului, Nicoleta Mătărângă, unitatea de învăţământ din penitenciar este coordonată de Şcoala Generală nr. 3 din Aiud, programa este cea obişnuită şi aprobată de MECTS, iar, la terminarea unei clase, nu se va specifica unde au absolvit studiile. Un alt lucru important este faptul că, după fiecare an de şcoală, se consideră că au executat 30 de zile din pedeapsă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax