Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Peste 80 de elevi din ţară au participat la concursul „Icoana copilului, fereastră spre cer”, la Aiud

Publicat

În primele zile din luna mai, la Aiud s-a desfăşurat a IV-a ediție a Concursului Național de Arte Plastice ”Icoana copilului, fereastră spre cer”, cu participarea elevilor care frecventează unele palate și cluburi ale copiilor din țară.

Manifestarea, organizată de către Clubul Copiilor din Aiud în perioada 2-5 mai 2012, având drept colaboratori cu Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Aiud, a reunit în acest an peste 80 de elevi care frecventează cercuri de specialitate, din peste 20 de palate și cluburi ale elevilor din țară.

Sala de expoziţie din castelul nobiliar al Muzeului Municipal de Istorie Aiud a găzduit peste 100 de icoane pe lemn, rod al muncii creative ale cercurilor de specialitate din cadrul cluburilor copiilor, la vernisaj participând și ministrul secretar de stat Oana Badea.

În cadrul celor patru zile (2-5 mai), sub îndrumarea profesoarei Damaris Irimie, la Biblioteca Municipală ”Liviu Rebreanu” a avut loc simpozionul ”Drogurile- fii conștient, nu dependent”, simpozion organizat în cadrul Concursului Regional de Educație Civică, aflat la prima sa ediție, la care au participat atât elevii reprezentanți a palatelor și cluburilor din țară cât și elevi ai școlilor din Aiud.

Prezent la manifestare, reprezentantul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog din Alba, Claudiu Dușa le-a explicat elevilor care sunt riscurile la care se expun cei care, din curiozitate sau provocaţi de alții folosesc droguri.

Un moment inedit și deosebit de gustat de către participanții la această ediție a concursului de la Aiud l-a constituit minirecitalul oferit de Diana Indrei și frații Darius și Cezar Toma, sub îndrumarea profesoarei Camelia Brudan de la Școala de Muzică și Dans ”Maria Brudan” din Alba Iulia.

Pe lângă participarea elevilor la concursurile de specialitate, elevii au participat la excursii în Cetatea Alba Carolina, Muzeul Național al Unirii, Mănăstirea Râmeț și împrejurimile municipiului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax