Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 80 de jandarmi din Alba asigură măsuri de ordine la evenimente din weekend. Recomandări pentru participanţi

avatar

Publicat

În perioada 11-13 mai, jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.   

Peste 80 de jandarmi vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului.

Dintre acestea, jandarmii amintesc următoarele:

Vineri, 11 mai

– în Cetatea Alba Carolina – manifestarea sportivă ,,Crosul Europei – Cetatea Alba Carolina, ediția a 5-a”, organizată de Primăria Municipiului Alba Iulia.

– ora 18.00, Ighiu – meciul de fotbal din cadrul Ligii a-III-a, dintre echipele Performanța Ighiu – CS Iernut

Vineri, 11 mai şi sâmbătă, 12 mai:

– zilnic începând cu ora 20.00, în Parcul Tineretului din municipiul Sebeș, pe timpul desfășurării manifestărilor cultural artistice în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga” ediția a-38-a, organizate de Primăria Municipiului Sebeș

Sâmbătă, 12 mai şi duminică, 13 mai

– în municipiul Blaj pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice Zilele Culturii Blăjene, organizate de Primăria Municipiului Blaj

Duminică, 13 mai

– Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș va asigura ordinea şi liniştea publică, începând cu ora 8.00, la Mănăstirea Dumbrava, pe timpul desfășurării manifestării religioase prilejuite de Hramul Mănăstirii.

Recomandări:

Jandarmii le reamitesc participanţilor la manifestări să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

În plus, precizează că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

De asemenea cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice iar intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanț revoltător al CFR. Trenurile au întârziat șase ani într-u an

avatar

Publicat

tren CFR

Șase ani într-un an. Atât au au avut întârzieri trenurile din România în anul 2018. Statistica vine chiar de la Ministerul Transporturilor. Şi în timp ce la noii oficiali se mulţumesc să constate dezastrul, în Japonia, şeful căilor ferate a demisionat, iar ministrul Transporturilor şi-a cerut public scuze când trenurile de acolo au adunat întârzieri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident în localitatea Trâmpoiele. O mașină în care se aflau trei persoane s-a răsturnat în râul Ampoi

avatar

Publicat

masina in ampoi

Trei persoane au rămas încarcerate după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 11.30 în localitatea Trâmpoiele. Potrivit IPJ Alba, persoanele sunt conștiente.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Până la 1 martie: Înscrieri pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar. Număr de locuri și condiții

avatar

Publicat

armata militari

Tinerii care își doresc o carierp militară trebuie să știe că început, prin Biroul Informare Recrutare, întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar şi comunică celor interesaţi următoarea ofertă educaţională pentru anul şcolar 2019-2020 (băieţi şi fete). Până la 1 martie au loc recrutări pentru învățământul universitar, postliceal și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Destinul Floricăi Maria Sas din Aiud. Sclavă într-un harem otoman a ajuns Lady în societatea britanică

avatar

Publicat

Florica Maria Sas, fost o exploratoare de origine transilvăneană, este cunoscută azi ca şi Lady Florence Baker. Naţionalitatea lui Sas este disputată şi de maghiari şi de austriaci. Florica s-a născut în 1841 la Aiud, pe atunci aflat sub ocupaţia Imperiului Austriac.     Viaţa tinerei care s-a născut pe 6 august 1841, la Aiud, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate